Monika apartmanháza***

A tengertől 25km-re található ez a 2 kőház 2-2 apartmannal, 2/4 főre medencével, légkondival. Az árak igen kedvezőek, a kert szépen rendezett, nyugodt

apt 2főre heti 360-630 euro, kéthálós apt 4 főre heti 450-730 euro

2017ben tele vannak aug 5-19 között

Volterrától a tenger felé indulva alig 20km-rel Cecina előtt található ez az apartmanház egy domtetőn, melyet Monika szülei vezetnek akik helyben laknak. A közelben hangulatos kis falvak vannak mint Montescudiao, Guardistallo, Riparbella de ideális a fekvése a kalsszikus kirándulásokhoz is. A toszkán tengerpartokról az azonos nevű menüben olvashattok, klikk ide.

Monika és szülei egy kis céget működtetnek, a medencék karbantartásával foglalkoznak. Alig néhány éve újították fel a két régi épületet és készítették el a medencét is. A jellegzetes kőépületekre mélyvörös színű spaletták kerültek, a kertben rozmaring és levendulabokrok, leander van a kis ösvényeket szegélyezve és nagy füves területek.

A bejárattal szemben van az lenti épület 3 apartmannal, amiből az egyikben laknak Monika szülei. Felette van a medence gazebbokkal és egy szép ciprusos út vezet jobbra a fenti épülethez, ahol 2 nagyobb apartman található. Az egyhálós apartman kb 45m2es és a konyha-étkező mellett van egy hálószoba 2 főre és egy fürdő zuhanykabinnal. A 3 nagyobb apartman kb 55m2es és ezekben a nappali-étkező mellett egy fördőszoba két hálószoba van: az egyik franciágyas, a másikban két külön ágy van, de ezek összetolhatóak. Mindegyik apartman földszinti, nagy dupla bejárati ajtajuk van és elöttük egy saját terasz kinti asztallal és székekkel, a hátsó ajtón pedig egy kis udvarra lehet kilépni ahol kinti vízcsap és teregető is van. Mindegyiknél az étkezőbe lehet belépni a főbejáraton, ahol a konyhapult és hűtő található, esetleg egy plusz dívány és egy Tv külföldi adókkal. Oldalt van a fürdőszoba zuhanykabinnal, wc-vel, mosdókagylóval és bidetvel. A burkolatok és a tető mindenhol új, bár a szokásos toszkán fagerendákkal, rusztikusan bútorozzottak és van légkondicináló is (külön fizetendő ha valaki használja).

Could not load widget with the id 149.

Az egyik irányban Volterrába és azon át Sienába a másik irányban a tengerre lehet jutni Cecinába, az úton több jónevű, teraszos vidéki étterem is található, kedvencem a 'Verde Oasi'. Vásárláshoz mindegyik irányban alig pár km-re találhatók olyan falvak ahol kávézó, étterem, boltok, posta és bank is van. Ebben az apartmanházban is kötelező a 7 éjszakás turnus és ragaszkodnak a szombati érkezéshez is főszezonban. A tulajdonos vagyis Mónika várja a vendégeket, szinte csak olaszul beszél, de szülei az egyik kis apartmanban laknak, tehát mindig kéznél vannak.

egyéb: Csak pár éve nyitottak még minden teljesen új, a kert és medence különösen gondozott, tiszta, a konyhában pl igazi kőpult van, de a berendezés nem mindenhol egységes stílusú. A kertből és medencétől a jellegzetes toszkán dombokra látni ciprusokkal, erdőkkel, de a domb alján van pár ipari csarnok. Mivel az egyikben pékség működik kényelmes pár perces sétával minden reggel friss kenyérhez és pékáruhoz lehet jutni. A tulajok nagyon kedvesek, helyben lakik Monika anyukája de csak olaszul beszélnek. 2014es újdosnág hogy van internet helyben, ingyen.

Hivatalos heti árak 2017ben ( árat változtattak január 25én):

2017ben tele vannak aug 5-19 között és minden nagy apartman foglalt juli 15-aug 19 között

euroban ápr. 29ig  ápr.29-máj.13  máj.13-jun.17   juni.17-júli1   júl.1-aug.26

végső

takarítás

    szept.23tól  szept.16-23    szept.2-16   aug.26-szept.2
    napi / heti napi / heti  heti heti heti  heti  heti   
egyhálós apt. 2 80 / 360 80 / 400 430 490 500 520 630 55
kéthálós apt. 4 90 / 450 90 / 490 500 550 590 590 730 55

Az árak egy hétre azaz 7 éjszakára érvényesek, szombati érkezéssel és elutazással. Ahogy látjátok főszezonon kívül elfogadnak rövidebb foglalásokat is minimum 3 éjre, ehhez tartozó napi árak a táblázatban vannak. Az árak tartalmazzák az adókat, áram-, gáz és vízfogyasztást, internet wifit de a hétvégi nagytakaritást külön kell fizetni, ez 55 euro apartmanonként akár egy hétre akár kevesebbre foglaltok (szintén ott van a táblázatban). Mindenkinek adnak törölközőt, ágyneműhuzatot, konyharuhát, terítőt... A konyha teljesen felszerelt edényekkel a főzéshez és étkezéshez, van hűtőszekrény. Légkondicináló van mindegyik helységben, aki használni akarja annak napi 10 eurot kell érte fizetni. Ha valaki kér pótágyat valamelyik apartmanba az heti 50 euro (babaágy vagy rendes felnőtt méretű ágy). Kutyát lehet hozni heti 30 euro felárért, de csak kis méretű, jólnevelt ebet és nem lehet az apartmanban hagyni egyedül. Nincsen idegenforgalmi adó

Foglalás/lemondás: Az apartmanokat egységesen 150 euro befizetésével lehet lefoglalni, amit banki utalással kell a tulajnak elküldeni a foglalás pillanatában. A hátralevő összeget érkezéskor kell helyben az apartmantulajdonosnak kifizetni kézpénzben. Aki lemondja a foglalást kevesebb, mint egy hónappal az érkezés előtt az elveszíti az előleget, csak akkor nem, ha talál vagy találunk helyette valakit. Emailben az új Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  lehet érdeklődni magyarul nálam de írjátok bele a szállás nevét vagy számát. A foglalásnak nincsen további költsége.

Ponteginori és Saline di Volterra 4km, Volterra 15km, Pisa 1óra, Firenze 100 km vagyis kb másfél óra, San Gimignano kb 45perc, Siena 70km, a tenger Cecina felé kb 20 perc autóval.

contentmap_plugin

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145