aki a sajtokat szereti annak itt van pár sajtos-tésztás recept
Quattro formaggi -makaronival
Hozzávalók:
50 gr provolone
50 gr fontina (puha fehér sajt)
50 gr mozzarella
50 gr ementhal
4 kanál reszelt grana (parmezánszerű érett kemény sajt)
60 gr vaj
2 kanál tejszín
Egy forrásban lévő vízes edény felett meg kell olvasztani a sajtokat a grana kivételével majd hozzáadjuk a tejszínt. A kifőtt tésztára öntjük, majd rátesszük a vajat és a reszelt granat- kész.
Quattro formaggi gorgonzolával - pennével
Hozzávalók:
30gr gorgonzola
40 gr ementhal
40 gr fontina
40 gr mozzarella
50 ml tejszín
Előszőr megfőzzük a tésztát (penne) majd félretesszük és ugyanabban az edényben megolvasztjuk a sajtokat lassu tűzön a tejszínnel. Hozzáadjuk atésztát és sózzuk borsozzuk esetleg egy kis tejjel krémesebbé tesszük az állagát.
Quattro formaggi ricottával - fettuccine
Hozzávalók:
100 gr ricotta
100 gr gorgonzola
50 gr parmezán
100 gr scamorza
40 gr vaj
1 csomó ruccola
A gorgonzának levágjuk a 'héját' és kis kockákra vágva forrásban lévővíz felett megolvasztjuk, ugyanígy a scamotzát is majd egybeöntjük őket. A megolvasztott vajat a ricottához keverjük hogy krémes legyen majd a sajtokkal egybekeverjük. Végül a ruccolát kis darabokra tépdessük és hozzákeverjük. A tésztát kifőzzük és két kanállal a főzővízből a krémhez keverünk majd a szószt a tésztával átkeverjük.
Gnocchi al gorgonzola
Hozzávalók:
gorgonzola
vaj
tejszín
Míg felforr a víz egy másik edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gorgonzolát és mikor már szinte teljesen feolvadt hozzáöntjük a tejszínt is. Amint kész a gnocchi (pár perc, mikor feljönnek a felszínre) ráöntjük a szószt.