Miért érdemes a Cinque Terrére utazni?

A mélykék tenger miatt, a kis falvak és lépcsős utcák miatt, az isteni halas ételek és bor miatt, és akkor még ott van a naplemente, a hullámok zúgása és a sziklák gyűrt mintája... Megpróbálok pár hasznos tanáccsal szolgálni és öteleket adni annak aki ide szeretne utazni.

A Cinque Terre Lioguriában található bár sokan veszik egy kalap alá Toszkánával ahonnan valóban egynapos kirándulásra is át lehet ide ugrani. Én is csak kirándulni járok ide a szüleimmel, barátaimmal és sokszor veletek, kíváncsi turistákkal, immár hetes rendszerességgel. Az utóbbi 5 évben sok arcát láttam, a viharos, szeles napokat vagy a szinte perzselő meleget de nem tudom megunni. Én Toszkánában élek és alapvetően az oda utazóknak segítek de mivel egyre többen kérdeztek ezzel az 5 földdel kapcsolatbn gondoltam hogy nyitok egy új fejezetet vagyis weboldalat ennek a témának. Tudom hogy nyomába sem érhet a Toszkana Mánia oldalnak hiszen azt 14 éve kezdtem csinálni de azt hiszem azért sokaknak segíthet főleg aki még soha nem járt itt. És aztán lassan majd ez is bővül, szépül, megtelik tartalommal, talán a ti segítségetekkel is. 

Az oldalon vannak információk amiből főleg a közlekedéssel kapcsolatban ajánlom hogy jól készüljetek fel mert a szinte lehetetlen parkolási helyzet miatt a hajó és vonat sokkal fontosabb szerepet kap mint Toszkánában. Aztán készüljetek fel hogy itt sokan vannak, nagyon sokan, szinte mindig még februárban is, ráadásul sokkal kisebb helyre koncentrálódik a tömeg. Ezzel együtt jár hogy pl az árak mindig magasak, szinte szeonalitás nélkül, aztán hogy nem találtok helyet az éttermekben és bár alig van strandolásra alkalmas partszakasz (főleg homokos) ezért lehet hogy nem engednek be egyikbe sem. Mi lehet megoldás? Gyertek novemberben vagy februárban vagy kicsit nézzetek el a kevésbé ismert de közeli ligur falvak egyikébe hiszen a hangulat hasonló de a tömeg és  az árak nem. 

Kezdésként most 2018ban átmásolom és kiegészítem a toszkánás weboldalamon található ide vonatkozó cikkeket. Aztán a tavaly lecsekkelt szállásokat is felteszem mert ez a legsürgősebb - ha nektek van bevált szállásotok itt akkor azt kérlek küldjétek át mert elvesztem az ajánlatokban. Itt is ugyanaz érvényesül mint a Toszkána Mánián- több kategóriában lesznek családoknak, pároknak, gyerkeseknek, átutazóknak, de a lényeg hogy a 4 csillagoshoz közelítő színvonalon és elérhető árakon vannak.

Aki szeretne rólam többet megtudni annak ajánlom a bemutatkozó részt- klikk ide.

Sűrgős esetekre megadom a mobilszámomat is, de elérhettek skypon, whats app-on (de viberen nem) +39 331 8508 145

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145