Vera asszony*** háza No21

Tipikus kőépület amiben Vera és férje is lakik, régi bútorok, családias hangulat, nyugalom, ideális kiindulópont csillagtúrákhoz. A tulajdonos szívesen főz a vendégeinek vacsorát - az ő kedvességének és kedvező árainak köszönhetően régi kedvenc. Siena és San Gimignano között, Colle Val D'Elsa közelében található kiadó apartmanok és szobák alacsony áron. 

2ágyas szoba napi 55-60 euro, apartmanok heti ára: 2fős 400-450 euro, 3 fős 420-500eu, 4-5 főre 420- 550 euro

2017ben tele vannak ápr 15-16ra és juli 22-23ra, 

Colle Val D'Elsa és 'kistestvére' Casole D'Elsa városkája San Gimignano - Volterra és Siena között található a Chianti rész szélén. Mindegyik az Elsa folyóról kapta a nevét. Erről a részről a Siena, Volterra etc résznél olvashattok a Toszkánás menüben. Én imádom ezt a részt mert a tipikus toszkán dombok Casole D'Elsában van egy városi uszoda is ami nyáron nyitva van általában 12-18 óra között, így a nagy nyári melegben gyerekekkel érdeme ide is beugrani mert Veránál nincsen medence.

A családnak két egymáshoz közeli helyen vannak kiadó apartmanjai és szobái is nyugodt környezetben, igazi toszkán, régi kőházakban, régi bútorokkal, fantasztkius kilátással.

C A S O L E apartmanok és szobák***:

Casole d'Elsától alig pár km-re egy mellékúton található épületben lakik Vera asszony férjével egy régi kőházban olajfaák között. Valaha az úgynevezett Francigena út vezetett itt, amin Romából egészen Canterbury-ig jártak ezer évvel ezelőtti őseink. Monika anyukája elmesélte, hogy a felújítás során a pincében etruszk sírköveket is találtak, melyeket a kertben a falnak támasztották, így bárki megcsodálhatja őket a furcsa írással.

Could not load widget with the id 274.

szobák (3): A főépületben balra találjuk a régi kőlépcsőt, amin az emeletre juthatunk ahol a 2 kisebb szoba van, az egyik franciágyas a másik franciágyas és egy kihúzható dívány is van tehát akát 4en is elférnek, mindegyik saját fürdővel. Mellettük van a családi szoba ami valójában egy konyha néküli lakás: egy nagy nappali kandalóval, dívánnyal, Tv-vel és innen nyílik a baldachinos ágyas hálószoba és egy másik szoba, a fürdőszoba az egyik szobából nyílik. 2016ban a kis kamrából fürdőt csináltak így a mésik szoba vendégeinek is van sajátjuk, bár kicsi. Ebből a nappaliból nyílik a régi gyerekszoba színes falakkal, kiságyakkal és játékokkal- kisgyerekes családoknak ezt is kiadják hozzá (nincsen bene az árban). A folyosóról nyílik egy közös konyha és mellette a kijárat a nagy teraszra napernyőkkel, napágyakkal és kinti asztallal, de használhatják a kertben lévő árnyas asztalok egyikét és a napágyakat.

apartmanok (2): A kertben két külön épület van mindegyikben egy apartman, árnyékos terasszal, virágokkal, árnyas kinti asztallal. A Capannina különösen rusztikus hangulatú, hogy bent is meghagyták a csupasz kőfalakat, gerendákat. A konyhába lehet belépni, jobbra egy téglából épített hosszú pult van, oldalt az étkezőasztal és a kandaló. Innen egy folyosóra jutunk, ahonnan jobb felé nyílik a különösen szép fürdőszoba zuhannyal, csupasz kőfalakkal. A folyosóról nyílik egy kis mellékhelység a mosógéppel, tovább haladva pedig a nagyobbik hálószoba balra dupla ággyal és a gyerekszoba jobbra egy ággyal (pótágyazható). Vasaló nincsen, hajszárító viszont van. A másik a Belvedere amit a régi garázsból alakították ki. Itt van egy nappali kandalóval és konyha pulttal, étkező résszel, fantasztikus kilátással, aztán 2 hálószoba 2-2főre és 2 fürdőszoba. Az egyik szobának van külön bejárata is a kertből. A épület kert felöli oldalán van egy nagy üvegajtós közös helység konyhával, étkezőasztallal és alatta hátulról van a bejárata az új apartmannak.Vasaló nincsen, hajszárító viszont van.  

Could not load widget with the id 435.

egyéb: A főpületben és régi garázsban lévő közös használatú konyhák (szobákhoz) és az apartmanok konyhái teljesen felszereltek, van hűtő és sütő, evőeszközök, edények főzéshez. Van egy benti asztal és kinti asztal is, a főépüketben egy agy teraszon és lent a kertben. Van már internet wireless is ingyen az épület egészében! Az egyszerübb, olasz reggelihez bekészítik a dolgokat a közös konyhába: lekvárt, mézet, kekszeket, tejet, vajat, gyümölcslevet vagy kérésre kenyeret, paradicsomot, sonkát. Vera asszony szívesen főz a vendégeknek vacsorát (külön kérésre, hétfőn, szerdán és pénteken) - menü megegyezés szerint. Akit érdekel a toszkán konyha az részt vehet egy autentikus főzőtanfolyamon pl frissen gyúrhat tésztát, kb 6tól kezdve közös vacsorával befejezve. Lehet kérni egy kostolós esti programot is amikor a saját terményeiket, olajat, bort, zöldségeket, sajtokat és felvágottakat vonultatnak fel. Mivel a családban több lisztérzékeny is van tudnak tanácsot és hasznos címeket adni diétás termékekhez és éttermekhez. Nincsen kötelező érkezés nap az apartmanok esetében sem. Érkezés du 4-7ig elutazás reggel 10ig. Egy közös mosógépet lehet használni, az első alkalommal ingyenes utána 5 euro (mosószer is benne van).

2017ben tele vannak ápr 15-16ra és juli 22-23ra

napi szobaárak - (Casole)

  • 2fős szoba 60 euro/éj, minimum 3 éj esetén 55 euro (reggeli nélkül)
  • pótágy fejenként naponta 10 euro (dívány a hálóban)
  • 4főre konyha nélküli 2 hálós, egy fürdős apartman 4 főre napi 100 euro......

Heti apartman árak 

2016 a Capannina foglalt ápr29-júli1 és júli23-szept30 között, Belvedere foglalt ápr13-máj2, máj28-juni2, juni10-28, júli9-aug12 között

  • Capannina vagy Belvedere 2 főre 450 euro
  • Capannina vagy Belvedere 3 felnőttre vagy 2 felnőtt+2gyerekre 500 euro
  • Belvedere 4 főre 550 euro

A szobaárak egy szobára vonatkoznak 2 vagy több főre ahogy feljebb áll, az apartmanok ára viszont egy hétre vagyis 7 éjre, nincs kötelező érkezési nap egyiknél sem (turnus). Mindig tartalmazzák a végső takarítást, az adókat (kivéve az idegenforgalmi adót), ágyneműt és huzatokat, törölközőket, wifi internet csak a fűtést nem ez 10 euro/nap a szobáknál, 4euro/m3 a gázért az apartmanoknál. A kandalóhoz lehet kérni tűzifát, egy nagy láda 5 euro. A 10 év alatti gyerekek csak heti 20 eurot fizetniek a plusz ágyneműhuzatért, a kisbabáknak ingyen adnak kiságyat és etetőszéket. Kérhető reggeli fejenként 10 euroért, gyerekeknek 3-12év között 5 euro, egy normál vacsora 20 euro/fő , gyerekeknek 10 euro (menütől függően változhat)! Ha az első estére vagy reggelre kértek valamit akkor azt előre kell jelezni még indulás előtt! Már van idegenforgalmi adó itt is, ez napi 1,00 euro fejenként minden 12év feletti főnek, max 5 napra kell fizetni KP-ben a tulajnak.

Casole D'Elsa 4km, Colle Val D'Elsa 5km, San Gimignano 18km, Volterra 30km, Siena 25km, Firenze 48km, Pisa 85km

M E R L O  apartmanok **

Casole falu másik oldalán van a családnak több kiadó apartmanja egy emeletes régi kőépületben. Ez egy picike útmenti település, egyik oldalon egy teljesen új építésű házsorral a másik oldalon a régi, többszáz éves épület, melyben összesen kb 10 lakás van, ebből Vera asszonyé a jobb oldali, magas épületrészben lévő 4. A két alsó lakáshoz hátul kert tartozik, az emeletiekhez erkély és persze a szép kilátás a siénai dombokra. Megáll itt a busz is és az épület másik végén van egy kis étterem is veranda szerű terasszal, ahol kedvező áron lehet megkostólni a helyi finomságokat, pizzát vagy csak egy reggeli kappucinot inni.

A bejáratnál a földszinten van a két kisebb apartman, a hallból balra az 1es jobbra a 2es nyílik, szemben a lépcső ami félemeleten lévő 3ashoz (jelenleg foglalt) és az emeleten lévő 4eshez vezet fel. Az épület mögötti kertben fedett terasz tartozik a két lenti apartmanhoz, e fentihez szintén fedett terasz az emeleten. A kertekete az apartmanokból lehet megközelíteni, illetve a 2es lakás oldalsó, ezért ennek kis kerti kapuja is van amin szintén be lehet menni a kertbe.

Could not load widget with the id 437.

-  1es apartman: A földszinten a bal oldali apartman, bejárata a folyosóról és a kertből is. Egy nagy helységbe léphetünk be ahol két dívány (az egyik kihúzható), Tv, nagy kandaló és étkezőasztal van, a sarokban konyhapult, hűtőszekrény. Pár lépcsőfokon mehetünk le a franciaágyas hálószobába és itt van a fürdőszoba is. A hálóból nagy ajtón át léphetünk a fedett teraszra, szép kilátással.
- 2es apartman: A földszinten található jobb oldali apartman, bejárata a foloszóról és a kertből. A bejáratnál található a nappali a zongorával és a kihúzható dívánnyal (2 főre), Tv-vel. Innen lépünk be a hálószobába, majd innen tovább a fürdőszoba. Pár lépcsőfokon lemehetünk a konyhába, itt balra van egy kandaló és a sarokban a konyha, mellette egy érkezőrész. Szemben van egy másik ülőgarntura (rattan), jobbra van az ajtó amin a kertbe lehet jutni
- 4es apartman : A nagy apartman az épület emeletén található saját terasszal ahonnan messze ellátni és természetesen árnyákos tető alatti kinti asztal is tartozik hozzá a teraszán. Belépéskor egy kis üveges előtérbe jutunk, ahonnan szemben a teraszra lehet kilépni és a másik ajtón balra be a lakásba. Belépfe egy folyosó végén nyílik jobbra a nagy konyha étkezőasztallal és kandalóval, és ebből nyílik az egyik hálószoba 2 főre meg egy picike fürdőszoba. A folyosóról balra nyílik a másik, rusztikus fürdőszoba illetve mellette a nappali szintén kandalóval, Tv-vel, dívánnyal (1főre) és innen léphetünk be a másik hálószobába. Összesen 5 főnek van tehát hely, nagyon szépek a fa tetőgerendák és a bútorok is mind régiek. Ez a lakás légkondicionált (külön kell érte fizetni), mindegyiknek saját fűtése van téli foglalás esetére.

2017ben tele vannak ápr 15-16ra és juli 22-23ra

Heti apartman árak 'Merlo'

  • 2 felnőttre 400 euro (Merlo1 és 2)
  • 3 felnőttre vagy 2 felnőtt+2 gyerek esetén 420 euro (Merlo 2)
  • 4 felnőttre 450 euro (Merlo4)
  • 5 főre 460 euro (Merlo4)

Az árak egy hétre vagyis 7 éjre vonatkoznak, nincsen kötelező turnus. Tartlamazzák a végső takarítást, ágyneműhuzatokat, adókat, csak a fűtést kell külön fizetni fogyasztás szerint (1,50euro/m3 a gázért, egy nagy láda tüzifa 5 euroért kérhető a háziaktól, légkondi a Merlo4-ben 0,26 euro/KW). . Kisbabáknak ingyen adnak kiságyat és etetőszéket (max 1 apartmanonként). Nem kötelező a szombati érkezés sem a heti turnus last minute foglalás esetén- 3-4 napos árat külön kérésre adunk. Nincsen idegenforgalmi adó

Foglalás/lemondás: Az apartmanokat 30% előleg befizetésével lehet lefoglalni, amit banki utalással lehet eljuttatni nekik, a hátralevő 70%ot érkezéskor kell helyben az apartmantulajdonosnak kifizetni kézpénzben. Aki lemondja a foglalást kevesebb, mint egy hónappal az érkezés előtt az elveszíti az előleget, csak akkor nem, ha talál vagy találunk helyette valakit. Az új  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  emailcímen lehet érdeklődni magyarul Vikinél, csak írjátok bele a szállás nevét vagy számát.

Colle Val D'Elsa 12km, Monteriggioni 14km, San Gimignano 20km, Volterra 20km, Siena 38km, Firenze 60km, Montalcino 65km, Pisa 80km, tengerpart Follonica 80km, Saturnia 130km, Cinque Terre 200km

contentmap_plugin

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145