Bár itt hallottam elöször erről a királyi csemegéről elég jól megismertem ebben a pár évben és bevalom nekem nagyon ízlik.
Borospincék
Nézzünk pár híresebb bortermelőt ahol az isteni toszkán borok készülnek. Valójában szinte mindenki készít bort , tehát nehéz kiszűrni közülük párat, inkább csak pár ötlet
sajtok
Isteni sajtjaik vannak az olaszoknak, a krémes ricottától a stracchinon át a gorgonzola, pecorino, grana és parmezan.... és csak a legismertebbeket néztem. Ideális egy finom borhoz egy pár szelet sonkával és olajbogyóval kiegészítve
Sonka, szalámi és társaik
Nem lehet kihagyni a prosciuttot vagyis sonkát, és most a nyers változatra gondolok de toszkán finomság a cinta senese és a híres zsírszalonna a lardo di Colonnata
Hogyan készül az olívaolaj
Toszkánában is rengeteg olajfa van és állításuk szerint itt termelik a legjobb olivaolajat (persze ezt sok más régió lakosai is állítják a saját olajukról). Nagyon érdekes megnézni egy ilyen olajbogyó prést és megkóstolni a házi olajat - így megértitek talán, miért is kerül olyan sokba egy üveg extra szűz házi olivaolaj.
Olasz ételek magyarul - videok
Mivel a neten sok info megtalálható magyarul is, ide gyűjtöttem párat.