kérdezz- felelek

Sokan írtok olyan emailt amiben hasonló dolgot kérdeztek, ezért kigyűjtök ide párat válaszokkal együtt. 

 

 2016os mail- 'egy házaspár heti programja'

Szia Viki!

Készítettünk egy körülbelül tervezetet, leírom neked, esetleg ha bármilyen javaslatod van, megköszönjük (pl, valahova azon a napon ne.....vagy sok lesz az egy napra, vagy belefér még más is....vagy inkább másik helyre menjünk :) )

Szeretnénk jelentkezni a helyi termelők túrára is....csak kérdés, hogy belefér-e

BEÍROM A VÁLASZOKAT NAGYBETŰVEL

Május 9. hétfő –érkezés, Lajatico és környék séta, pihenés OK, HÉTFŐN SOK ÉTTEREMBEN SZŰNNAP VAN (A LA VALLATA NYITVA VAN )
Május 10. kedd –Firenze – közeli kisebb helyen letenni a kocsit és vonattal bemenni VAGY MÉGSEM? ÍRTAM RÓLA:
https://viki.toszkanamania.hu/index.php/tanacsaim/kozlekedes  ELSŐ CIKK
Május 11. szerda –Forte dei Marmi piac –Pisa, esetleg Lucca OK PIAC 12,30IG (CSAK MESSZE VAN), UTÁNA MEHET LUCCA IS MEG PISA IS
Május 12. csütörtök –Helyi termelők? Közeli helyek, pl Volterra, pihenés ÉN MÁJUS 10-11ÉN ÉREK CSAK RÁ A TERMELŐI KÖRRE (DÉLUTÁN VAN)
https://viki.toszkanamania.hu/index.php/fakultativ/jelentkezes

Május 13. péntek – Siena, Cortona, Valdichiana outlet falu EZ SOK! CORTONABA ELMENNI SIENA FELÉ 3 ÓRA AUTÓVAL!
Május 14. szombat - Cinqueterre HÉTVÉGÉN INKÁBB NE! CSERÉLJÉTEK FEL ÉS MENJETEK HÉTKÖZNAP!
https://viki.toszkanamania.hu/index.php/regiok/cinqueterre 
Május 15. vasárnap – San Gimignano, pihenés, grillezés OK
Május 16. hétfő -hazaindulás

KIMARAD SIENA AMI BEFÉR 15ÉRE VAGY12RE VAGY KIHAGYJÁTOK CORTONÁT (ÉN ERRE SZAVAZNÉK) AZTÁN MAJD LEGKÖZELEBB AREZZO-CORTONA-SIENA ALATTI RÉSZEK MONTALCINO SŐR SATURNIA STB VAGY RÁHÚZTOK MOST 2 NAPOT


Köszönettel és üdvözlettel

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

2014es 'last minute', május 30i emailek:

Kedves Viki!
Június 6-10-e között keresünk szállást 3 felnőtt részére.
Tudnál ajánlani valamilyen lehetőséget?
Autóval érkezünk,így nem lényeges,hol van helyileg.
Előre is köszönöm!
Szia! Anna

Szia

máris nézem neked csak azt írd meg mire gondoltál - egy 3 ágyas szobára vagy legyen két légtér inkább? Medence, konyhapult vagy inkább szoba reggelivel?
ezeket nézd meg ízelítőnek: ....
de igazán meg tudok kérdezni még több helyet is ha megírod mit szeretnél (árban is)

Szia!

Köszönjük a gyors választ!
A szállást rád bízzuk, inkább azt írom le, mit szeretnénk:
beírtam a válaszokat
-viszünk kerékpárokat és akarunk sokat kerékpározni, főleg "vidéken", ahol szép a táj.
Azt ugye tudod, hogy itt nincsenek biciklis utak (kivéve a tengerparton pár helyen), és ha nézed a képeket akkor láthatod hogy Toszkána dombos, ami azt jelenti hogy nincsen szinte sík területe, vagyis a kanyaragós-emelkedős úton kell kerekezni az autók, buszok mellett? Ha profik vagytok és szeretitek a nehéz terepet akkor ok, de ha csak normál terepen szoktatok biciklizni akkor ezt gondoljátok meg- írtam a témáról bővebben a weboldalon a biciklis cikkben. Voltak akik minden nap eltekertek Volterrába, ami innen 17km de egy óra az út mert ez is 500m feletti magasságban van, mint sok hasonló kisváros.
-nekünk talán megfelelőbb egy "tanyaszállás". (A kocsi is olyan ami bárhova bemegy.) nagyon szeretjük a csöndet és a friss levegőt.
akkkor eleve vidéki házat nézünk. Itt a suli junius 7én ér véget de még nem indulnak neki. A Pünkösd nem ünnepnap!!
-el szeretnénk menni Cinque Terre-be is, ezért pl Pisa is tetszik. A környéke (vidék) azért lehet jobban tetszene. A lényeg, hogy a szállás ne a déli részen legyen. Ami Livornó
Na most itt egy pár dolog nem stimmel. Cinqueterre nem Toszkána de ez mindegy is, Pisától kb egy óra alatt Lericiben vagy, aztán onnan van pár lehetőség, erről írtam a kirándulástervek menüpontban...
Aztán Pisa környéke tetszik nektek - ok, de azt ugye tudod hogy ez nem az a képeslapokról ismert rész? Tehát nincsenek dombok, kőházak ciprus-sorok? Pisa és mellette Lucca is a hegyek lábánál fekszik, a másik irányban ott a tenger, bicikliseknek ez a legjobb egyébként.
Aztán a szállás ne délen legyen ami Livorno... Livorno nem délen van , Pisától kb 20km-el van lejjebb csak. Toszkána déli résza Maremma nevet viseli, a tengerparton ha nézed akkor Follonica és onnan Argentario meg beljebb Grosseto, ez kb 200km Pisától és még mindig Toszkána. Akkor ezt hagyjuk.
-reggeli nem fontos, sőt jobban szeretünk bevásárolni és úgy reggelizni.
Ez megkönnyíti a választást mert az apartmanos vidéki házak nagy részében nincsen reggeli lehetőség, viszont bevásárolni csak kocsival lehet
-vacsora miatt, ha van jó közeli étterem, ahol sokáig vannak nyitva, azt is szeretjük
rengeteg vidéki étterem, van, eleve 19,30kor nyitnak itt Olaszországban, tehát korán nem is tudnátok enni, általában éjfélig vannak nyitva
-szoba az mindegy. Jó 1 szoba és kettő is. A fiam 18 éves, tehát 3 felnőtt lenne.
Akkor szerintem a két légtér jobb lenne, ami lehetne egy apartman amiben van egy nappali ahol aludhat valaki meg egy háló meg egy fürdőszoba, ezekben van konyha is a reggelihez.
-fontos, hogy legyen parkoló és a biciklik a kocsiban elférnek, azokhoz nem kell tároló hely
a vidéki szállásokon a parkolás megoldott, általában árnyékos tető alatt, ingyen
-ne legyen lepukkant, de ne is luxus szállás.tehát ne legyen drága,de ne is a legolcsóbb.
ezt most pontosabban... küldtem neked 3-4 linket este, ezeket megnézted? Most juniusban 80-100 euro körül van egy apartman amiben 3an is elférnek, egy szoba 2 főre reggelivel is kb ennyi tehát az aaprtman jobban megéri (főleg ha ti akartok reggelit csinálni). Ez a kategoria megfelel vagy ennél olcsóbbra/drágábbra gondoltatok? 'Lepukkant hely' ahogy írod nálam nincsen fent mert annak nem lenne értelme sem garantálni nem tudnám. Nem az a célom hogy minnél olcsóbb helyeket találjak hanem hogy minnél jobbakat nem csillagászati áron. Nálam közepes minőségtől felfelé található szállások vannak, az árbeli különbség általában a pozicio vagy a szolgáltatások miatti különbségekből adódik (meg időszaktól is függ persze).

kérlek nézd meg amiket tegnap küldtem, ezekben van hely szinte biztosan

Előre is köszönjük!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2014es mail

Üdv
Remélem nem gond hogy így ismeretlenül letegezlek de így egyszerűbb írni. Azért írok ismeretlenül neked mert Szeptemberben a párommal szeretnénk eljutni Toszkánába pontosabban Firenze és környékére autóval egy hétre nászútként. Ahogy böngésztem az oldalad elég sok korrekt információt kaptam az utazásról. Lenne egy útvonalam.
Itt eggyetlen egy dolog érdekelne hogyha van időd választ adni. Az olasz autópálya kérdés. Ugyanis a magyar és szlovén viszonyokkal tisztában vagyok a hetijegyes metódussal. De nem tudom Olaszországban az említett útvonalon mi fog várni. Mennyi autópálya van oda vissza mennyi autópálya díjra számítsak? Hol fizessek? Stb.
Más kérdésem is van. Olvastam hogy elvileg firenzében van olyan rész ahova autóval nem lehet behajtani? Ezek a részek hol vannak? Más településeken is vannak olyan részek amikbe nem lehet behajtani?
Utolsó kérdésem így nagy hirtelenben: Firenzében van valami lista az ingyenes parkolókról? Egyenlőre több kérdésem nincs. Remélem tudsz segíteni. Köszi előre a válaszokat.
Kedves Tamás

bár a legtöbben régi utazók írnak de azért ismeretlenül is, és a tegezés itt mindenképpen egyszerübb
az olasz autópályáról írtam a weboldalon a Tanácsaim menüben a kiutazás-mivel mikor címszó alatt, ezen belül is az autós pontban.
Az útleírás teljesen jó, ez a szlovén változat, de ott is leírtam mind a kettőt a benzinárakat, és az autópálya használatot is.
Ugyanott a Tanácsaim menüben a helyi közlekedés pontban többi kérdésedre találhatsz választ vagyis hogy hova lehet és nem lehet behajtani Firenzében és van egy pár ajánlott parkolóház is, ingyenes parkolás nem nagyon van, de vigyázni kell hogy milyen színűvel van felfestve az aszfaltra a parkoló csíkja és tiltott zóna minden városban van, vagyis Pisában 4 zóna, Luccában a városfalon belül hasonlóan a többi középkori városhoz mint San Gimignano, Volterra, Siena....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2014es foglalás

Kedves Viki!

2014. májusában tervezünk a párommal Toszkánában egy 1 hetes utazást és a segítségedet kérnénk szállás foglalásához.
Május 17-én érkeznénk Firenzébe, ahol 2 éjszakát szeretnénk tölteni - ezt még nem tudjuk hogy hol.
És 19-étől 24-ig mennénk tovább egy kicsit délebbre.
A honlapodon találtunk 2 - nekünk tetsző apartmant:
a No1. lenne a San Gimignano Podere (No26.) 2 ágyas szobában vagy a panorámás Sup szobában.

a No2. pedig a Voltrera apartmanház itt az egyhálószobásat néztük ki.

A Firenzei szállásban is kérnék segítségedet - városközpont közelit szeretnénk, de autóval megközelíthetőt, és lehetőleg olyat, melynek van saját zárt parkolója.
Előre is megköszönve segítségdet várjuk válaszodat:

Sz és Z

Kedves Sz

örülök hogy írtál, máris nézem neked a szállásokat
Firenzében van a Firenze Bed and Breakfast2 a belváros szélén a másik oldalon meg Monika kiadó lakása de egyikben sincsen nincsen parkolási lehetőség ami persze talán megoldhato de egy ilyen garázsban napi 32-35 eurot kérnek el
Aztán ott van a Firenze Residence ahol 1 autonak van hely (külön fizetendő) szóval ez eléggé kérdéses
Autóval a legjobb kicsit kint lakni ami lehet pl Mirella háza vagy Matteo hotelje
a weboldalon ki vannak gyűjtve a lehetőségek zónánként, ha ráklikkelsz a nevükre megnézheted az adataiakt, árakat és képeket

a másik szállások: a Poderét megkérdezem, 5 éjre, igaz?

a volterrai apartmanházban van hely, most március 1ig még kedvezményt is kaptok itt - melyik tetszene?....

Kedves Viki,

Köszönöm a gyors választ. A Firenzei parkolásról csak rosszat hallottunk, úgyhogy inkább buszoznánk Matteo panziojától. Itt szeretnénk megszállni 2 éjszakára (május 17-19). A másik szállásnak meg ha lehet, Poderet szeretnénk 5 éjszakára (május 19-24) .....

......a San Gimignano Podere csak tegnap este válaszolt, van szabad szobájuk , a standard ára 85 euro 2 főre reggelivel
a másik vagyis Matteo rögtön válaszolt, neki is van hely,e, itt 89 euro reggelivel egy szoba ára 2 főre.....

Köszönjük szépen a választ. Szeretnénk lefoglalni a két szállást a megadott időpontokban. Kérlek írd meg a fizetési feltételeket

......örülök hogy döntöttetek, akkor én írok mind a kettő szállásnak és foglalom a szobát. Amint visszaigazolják jelentkezek és küldöm a vouchert mindegyikhez a banki adataikkal az előlegekhez. Vagy hitelkártyával akarjátok intézni? Nehogy nekem küldjétek el az adatokat csak írjátok meg hogy ezt választjátok és megadom a mailjüket

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2014es nagy család

Kedves Viki!

A segítségedet szeretném kérni. 2 gyermekünkkel és a szüleimmel szeretnénk Toscanaban nyaralni. Összesen 4 felnőtt, 2 gyerek. Olyan szállást keresünk, amihez van medence és együtt lehetünk a nagyszülőkkel, de mégis külön van fürdőszobánk, illetve szobánk. Mi együtt a gyerekekkel, ők ketten. 2014.07.27-én érkeznénk és 2014.08.02-án távoznánk.

Nagyon szimpatikus pl. a Volterra Fattoriánál, de nyitottak vagyunk bármire. Mit tudnál ajánlani számunkra?

Köszönöm szépen válaszod

Szép napot kívánva

Kedves Gabriella

......tehát az ideális lenne egy 4 ágyas meg egy 2 ágyas szoba, vagy inkább apartmanra gondoltatok?

A Fattoria amit néztél jó megoldás lenne mert nincsenek szombati turnusok és van egy nagyobb apartmanjuk amiben 3 hálószoba van 2 fürdővel. Vagy kivesztek egy 2hálósat és a gyerekek a díványon alszanak. Most még szabad a 3hálós apartman is meg egy másik 2 hálós is

Gondolkozok, de olyan apartman ahol 4en elférnek egy szobában sajnosnem nagyon van. A többiben csak max 3 ágyas hálók vannak tehát mindenképen két külön helységben kell aludnotok ami lehet nappali plusz 2 hálószoba nektek és egy kisebb apartman egy hálóval a nagyszülőknek. Egyébként 3 hálós apartman van a Lajatico Residenceben is (nincsen turnus) vagy a Greve fattoriában vagy a Pontessieve várban és a Lajatico 52esben de ez utóbbi 2 ben csak szombati turnusban. Ha külön apartmant választottok akkor sokkal töb lehetőslég mert szinte mindehol van egyhálós 2/4főre meg kéthálós apartman 4főre... 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

2014 nyárra

Szia Viki,

nászutunkat tervezzük éppen, amit tudunk, hogy Toszkánába mennénk. Egyszer, két évvel ezelőtt segítettél nekünk már - pontosabban egy nagy társaságnak - szállást találni, amit nagyon élveztünk mindannyian. Most két hétre jönnénk, amiből egy hetet egy szálláson töltenénk, tengerpart közelében. Június 7-től 21-ig leszünk szabin, még nem tudjuk, hogy az első, vagy a második hét lenne egy huzamban egy szálláson. Ez még a kínálattól is függ.

Néztük Eleonóra apartmanházát, ami szimpatikus volt nagyon, mert akár bicajjal is lemehetünk a partra, közel van Volterra-hoz, San Gimignano-hoz is, na meg még biztos vagyok benne, hogy sok másik nagyon szép településhez is. Meg tudnád mondani, hogy itt még van-e 2 főre szabad hely? Vagy június 7-től, vagy 14-től.

Ha ezen felül esetleg tudnál még segítséget nyújtani, hogyan tervezzük a második hetünket, akár egy egy helyen egy-két éjszaka alvással, vagy lehet egy másik teljes hét. Szeretnénk minél több helyet megnézni, Firenzét, Siena-t, stb.

Köszönöm előre is segítséged,
Évi

.....Szerintem jó választás Eleonora mert ilyenkor még gyerekek sincsenek nagyon, mármint az első héten de itt a vakácio junius 8án kezdődik tehát lehet hogy jobb lenne az első héten ide menni -bár hely bőven van junius 21 előtt. Innen elbiciklizhettek a fehér homokos strandra, de Vada van a legközelebb onnan meg Cecina sincsen már messze ha egy kicsi nagyobb nyüzsgésre vágytok.
A másik hétre meg lehet menni Siena alá Montalcino felé mert szerintem az a legszebb rész, aztán Firenzébe és én utána Luccát ajánlom (Pisa is közel van) -innen esetleg a Cinqueterre is közelebb van ha egy hosszabb kirándulásra is rászánjátok magatokat. Ezekre 2-2-2 éjszakát kellene szánni szerintem....

......szóval 14-én szombat lesz a nyerő, 21-ig. Van még olyan, ami földszintes, saját terasszal? Vagy az emeletiek miért olcsóbbak? Mi az a kerti rész? Azt én nem értettem a leírásban. Melyik mennyibe kerül egy hétre?....

Szia

ha megnézed a szállás leírásában akkor ott le van írva hogy melyik apartman hol van (most átírtam hogy még egyértlemübb legyen és a táblázatban vannak az árak-)
Ahogy látod az 5ös és 6os emeleti és ezek a legkisebbek és legolcsóbbak, a földszintiek kicsit drágábbak, egy részük a régi istállóépületben van. Mindegyikhez tartozik kinti asztal, a fsziekhez a bejárati ajtó előtt egy árnyékos teraszon míg a fentieknek van lent a kertben egy-egy bazebo vagyis árnyékos asztalos kiülő. 
láthatod hogy a lentieknek milyen a terasza és a kertben láthatod a gazebo-kat is amik az emeletiekhez tartoznak
remélem mindente tudtam válaszolni...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2013 majusi mail

Kedves Viki!

Azért kerestünk meg, mert párommal elhatároztuk,hogy fel szeretnénk fedezni Toszkána vidékeit egy éves fordulónk alkalmából ( aug. 16.) és nagyon megtetszettek nekünk toszkánai élménybeszámolóid.

Tanácsodat és segítségedet szeretnénk kérni a hely kiválasztásában, mert az évforduló napján is ott leszünk.:) Szeretnénk végig járni a vidékeket, borokat kostólni, finomakat enni, és a legfontosabb, olyan helyen lakni, ami örökre nagy élményt fog nyújtani.(.és lehetőleg elgyen medence J) Igazából mi arra gondoltunk,hogy kinéznénk egy biztos pontot,ahol laknánk és onnan csillagtúra szerűen fedeznénk fel a vidékeket kocsival. .

Minket nagyon érdekelnének a Sienától délebre fekvő vidékek, mivel az a world unesco haritage-hez tartozik és sokan említették,hogy meseszép.

Remélem nem rohantunk le egyszerre sok infóval Téged, de nagyon belelkesedtünk Toszkánára. Ha eszedbe jutna egy - két jó hely, vagy tipp várjuk ötleteidet!:)

Üdv,

C & P

Kedves Christi

augusztusra még van hely elég sok házban, de szűkítsük a kört
tehát legyen medence, ok de akkor még el kellene dönteni azt hogy mennyi időre akartok jönni és hogy apartmanban vagy panzioban (szoba-reggelivel de konyha nélkül) szeretnétek megszállni. Az előbbi előnye hogy ólcsóbb és lehet főzni, hátránya hogy sok helyen csak szombati turnusban lehet foglalni 7 éjre. A másik megoldás vagyis panzio előnye hogy akár pár napra is lehet foglalni és van benne reggeli de hátránya hogy nem tudtok főzni tehát étteremben kell ennetek többet.
Ha csillagtúrázni szeretnétek akkor a Siena alatti rész nem szerencsés mert Firenze sincsen közel de Pisa és a tengerpart meg már tényleg elég messze van. Tehát hogy mindenre legyen lehetőségetek szerintem meg kellene osztani a nyaralást legalább 2 hely között, lehetne egy Siena alatti - pl Gloria hotelje vagy a San Quirico hotel vagy lejjebb Cortona felé Laura apartmanháza stb egy másikat meg beljebb, feljebb pl Volterra-San Gimignano-Montaione zónában vagy egészen fent Pisa-Lucca közelében.
Szerintem egy olyan szállás is jól jöhet ahol a házinéni főz, tehát lehet vacsorázni és vagy még főzni is vele együtt -Rosanna, Vera vagy Caludia jut hirtelen eszembe
Vannak elegánsak ahol baldachinos az ágy vagy van helyben kis gyertyás étterem...
A weboldalon a szállások menüben találod azokat amiket említettem 

Ciao

Viki

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2013 májusi mail

Kedves Viki!

Még februárban foglaltunk a segítségeddel szállás Toscánában azon a helyen ahol elvileg te is dolgozol június 7-16-ig (már nem, de ez a Lajatico residence)... Szerencsére nemsokára itt a nyaralás ideje :)

Szeretnénk érdeklődni, hogy a foglalással minden rendben van -e, illetve szeretnénk érdeklődni azzal kapcsolatban, hogy tudsz -e ajánlani helyeket, amiket mindenképpen érdemes megnézni.

Lenne pár kérdésünk is, amiben bízom benne, hogy szintén tudnál segíteni:
Az egyik kérdés, hogy Firenzében mi v. mik azok a múzeumok, amiket érdemes megnézni, ha egyébként nem vagyunk azok a típusok, akik múzeumról- múzeumra szeretnénk járni. Olvastunk róla, hogy lehet, hogy érdemes a jegyet inkább előtte online lefoglalni, így talán elkerülhető a sorban állás. Igaz ez? ha nem vagytok nagyon múzeumosok akkor is ajánlom az Uffizit, ahol azért Michelangelo meg Leonardo festmények vannak meg Boticelli ami a kedvencem - ez kb 2 órás program, nem túl nagy. Én a másiknak egy régi Medici épületet néznék meg ami lehet a Palazzo Pitti vagy a Palazzo Vecchio, ez utóbbiba nem lehet előre foglalni viszont. Minden ezzel kapcsolatos infot mint jegy, nyitvatartás stb megtalálsz a muezumok menüpontbana Tanácsaim menüben, itt van a magyar idegenvezető elérhetősége is meg a Firenze card és a sorbanállás helyetti előre foglalásról is írtam.

A másik kérdés, hogy Pisában érdemes -e felmenni a ferde toronyba? Valaki azt mondja, hogy mindenképpen érdemes valaki azt mondja, hogy nem feltétlenül éri meg azt a sok várakozást és nem olcsó belépőt. Te mit gondolsz erről? Az ára 15 euro (már 18 euro 2015ben) és turnusokban engednek fel csak és általában ha odamész csak 2-3 óra múlvára van hely. Ha mégis fel akartok rá menni érdemes reggel beugrani és foglalni délutánra és elmenni közben strandolni vagy pl Luccába. vagy előre foglalsz és fizetsz neten.

Kinéztünk két uticélt, amit esetleg érdemes lehet megnézni. Mivel nem tudjuk, hogy milyen messze esnek Lajaticotól, pontosan hogyan lehet vagy érdemes eljutni oda, ezért kérdeznénk téged is, hogy mit gondolnál róla? Az egyik hely, amit szívesen megnéznék az a Cinque Terre a másik hely pedig Elba szigete. Tudnál segíteni ebben is, hogy mit és hogyan érdemes? A Toszkánás menüben iegy általános leírás a Cinqueterréről, a kirándulástervek menüben van az egynapos kirándulás és nekem ez tűnt a legkönnyebb, olcsóbb és kivitelezhetőbb megoldásnak. Az Toszkána részen írtam Elba és más sziegetkről is, vannak komp infok és minden más

Egyébként a facebookos oldalon találsz sok képet a tavalyi kirándulásainkról, onnan is vehetsz ötleteket

Előre is köszönjük a segítséget.

A mielőbbi viszont látásra

Üdv

Kriszti & Bálint

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

májusi mail, Massaciuccoli apartmanházban foglaltak

Szia Viki!

Közeleg az utazásunk napja. Már nagyon várjuk. Terveink szerint 7 óra felé fogunk odaérni /este/. Ha kicsit csúsznánk, azt mennyivel előtte tudassuk Veled? nekem vagy nekik küldjetek sms-t ha este 7ig nem értek oda

Terveztünk egy nap Cinque Terre –i kirándulást, carrarai márványbányák megtekintésével. Ez egy napra sok, maga a Cinque terre is elég hosszú, és mivel messze van érdemes minnél többet ott megnézni. Mellesleg Carrarában a bányák du 4kor zárnak
Cinque Terre 5 települése közül mindegyiket javaslod,/ vagy van 1-2 amit elégséges megnézni? /Olvastam, hogy hajóról is nagyon szép. Van-e mód esetleg a környéket behajózni? Kérlek nézd meg a weboldalon amit a Cinque terréről írtam, az egynapos kirándulást is. Ott van a link is hogy hol lehet megnézni a hajók indulását

Következő útvonalunk Pisa lenne. Felmennénk a toronyba, megnéznénk a Dómot. Majd innen Torre de Lago, Lucca és Péscia következne. Érdekelne bennünket az ország legnagyobb virágpiaca. Ez ok, Pisában a toronyba nem lehet csak úgy felmenni, 20 percenként 30 ember mehet fel ha jól emlékszem, 15 euro csak ide a belépő és általában rögtön érkezéskor nincsen hely csak órák múlvára erről írtam itt. Ha mégis fel akartok oda menni akkor talán érdemes reggel arra menni, megvenni a jegyet du5re mondjuk és utána Lucca meg pescia utén visszamenni, akkor már nem kell várni. A Dom és környékén általában másfél -2 órát szoktak eltölteni a turisták ha nem mennek fel a toronyba, Lucca szerintem min 2 óra de többet is megér.
Pescia piac címe: MERCATO DEI FIORI DI PESCIA
Via S. D'Acquisto, 10/12 – C.P. 125 51012 Pescia (Pt )
Tel. 0572-4401 – fax 0572-453010

ha jól látom van belépődíj és kora reggel kell menni

Harmadik utunk Volterra és San Gimignano lenne, esetleg ha belefér Siena. Ez egy napra szerintem sok, mindhárom város legalább fél napot megér, még akkor is ha nem mentek múzeumba.

Szeretnénk egy nap tengerparti biciklitúrára menni. Találtam interneten egy 21 km-es ajánlatot. Forte der Marmiból Marina di Pietrasantán át Viareggió-ba. A tengerpart sík, a parti strandok és az út között van egy bicikliút szerintem mind a 4 városon átmegy: Viareggio, Lido di Camaiore, Marina di Pietrasanta és Forte dei Marmi. A boltok és nagy embertömeg miatt ez kicsit nehézkes lehet, végig lakott területen megy tehát nem egy erdei út, nehogy erre gondolj.

Vagy egy másikat San Rossore park. /biciklivel/ na ez egy természetvédelmi terület, pinea fa erdővel és ez már inkább egy nyugis, igazi bicilkis dolog, nincsen városok csak az ösvény.

Minket igazából a gyalogos, erdei túrák, a biciklitúrák, a természet, a vidék, a villák, a csodálatos kertek és növények,szép régi épületek, tipikus toszkán falvak érdekelnének./ Firenzében már jártunk, így oda most nem tervezünk programot./- 2016ban lesz több gyalogtúra is pl zarándokut, info a kirándulásoknál

Szívesen fogadjuk az ajánlatodat, esetleg amit Te a fentiek ismeretében fontosnak tartanád, hogy megnézzünk.

Elmennénk egy fél napra a közelben egy piacra. Hova és melyik napon érdemes? A közeli faluban is van heti piac, de ez szerintem kicsi, nagyobb van Pisában és lent a tengerparton, hoigy pontosan melyik napon az a háziak meg tudják mondani. Van ami csak télen és van ami csak nyáron van pluszban a szokott napon kívül, listát is írtam..

Köszönjük Neked a sok információt, sokat segítettél. Nagyon jó, hogy van kihez fordulnunk, és akivel nincsenek nyelvi nehézségeink. :)

Üdvözlettel: Ibolya

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

májusi mail

Kedves Viki!

Idén nyáron párommal szeretnénk eltölteni egy hetet Toszkánában. Szeretném, ha ajánlana szállást, ami kimondottan két főre szól, kényelmes, és persze nem túl drága, és még nincs lefoglalva.
Az alábbi időpontokra gondoltunk: 2013.07.27-2013.08.03-ig, vagy 2013.08.15-2013.08.22-ig.

Köszönettel:
Rita

Köszi hogy írtál.....
a weboldalon rengeteg szállás van és van azért még szabad hely, csak meg kellene írnod hogy mire gondoltál pontosabban
a 2 fő azt jelenti hogy egy szoba fürdővel reggelivel (vagy annélkül) egy panzióban, vagy egy apartman amiben konyha is van? Medence legyen? melyik részre mennétek? most jöttök elöszőr? Azt szeretnéd hogy csak ti legyetek - remélem nem mert ilyen kevés van 2 főre
Esetleg megírhatod hogy mennyire gondoltál árban.....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

apr 28ai mail

Kedves Viki,

Kérem engedje meg - így ismeretlenül megkérve -, hogy tegező módban folytassam a levelet.
Tavaly egy kollégámnak (P. Zsolt, aki feleségével a 10. házassági évfordulójukat ünnepelték ott) segítettél eligazodni Toszkánában, és tőle hallottunk a honlapodról, amit azóta elég sokat látogatunk.
Mi éppen a 25. évfordulónkat fogjuk ünnepelni május 14-én. Szeretnénk ezt összekötni néhány toszkánai nappal.

örülök hogy hozzám fordultatok és gratulálok a hosszú házassághoz. Toszkána igazán méltó hely lesz az ünneplésre...

A hosszúra nyúlt bevezető után a lényeg az, hogy május 13-18 közötti időt szeretnénk eltölteni Toszkánában. Összesen 4 fő (2 házaspár). Május 13-án hétfőn érkeznénk, és 18-án szombaton indulnánk vissza. Ez 5 éjszakát jelentene. Autóval mennénk. A honlapodon lévő sok szállás közül majd mindegyikbe szívesen mennénk, de valahogy mégis választani kell, így ha van ebben az időpontban hely a Volterra Apartmanházban, akkor ott szeretnénk megszállni. Szeretnénk 2 külön hálószobás appartmant (tehát a nappaliban nem szeretnénk aludni). A szállás oldala alapján a Pisa, a Pistoia, a Grosetto és a Firenze apartmanok megfelelőek lennének.

A Volterra apartmanházban a kérdéses időszakra a 7es (Pistoia) és a 8as (Grosseto) apartmanok szabadok még, ezekben 2 hálószoba van közös nappalival és fürdővel és mindegyik földszinti, az áruk is ugyanaz, napi 95 euro a 4 főre plusz a végén 60 euro a végső takarításra.

Kérjük szépen, hogy lehetőségeidhez mérten minél hamarabb küldd meg válaszod, hogy a szükséges előkészületeket megtehessük és a foglalást mielőbb véglegesíthessük.
Amennyiben megfelel küldöm a vouchert az adatokkal

Előre is köszönettel, szép napot!

Imre

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

április 25ei mail, augusztus, 3 fős család tübb szálláson

Kedves Viki!

Augusztus első felére tervezzük nyaralásunkat. Szállásajánlataidat böngészve nagyon megtetszett nekünk a No 26 Podere San Gimignano tornyai alatt szállás. Érdeklődni szeretnék, hogy lenne-e hely augusztus első felében? 3 éjszakát maradnánk, 2 felnőtt és egy 8 éves kisfiunk van.

Garda-tónál indulnánk 1 éjszaka, nagyon tetszett még a San Vincenzo-i ajánlatod ( apartmanok és hotelek egyaránt), de nagyon lentinek érezzük. Tudnál-e feljebb a tengerparton szállást ajánlani, ahonnan Chinque Terrét, Carrarát, Pisat meglátogathatnánk. Nekünk egyetlen elvárásunk van, hogy a szoba teraszáról lássuk a tengert.
Pisa felett is vannak hotelek a tengerparton, ezekben lenne tengerre kilátás:
Marina di Pietrasanta hotel***. Lido di Camaiore hotel, mindegyikben van medence és félpanziós ellátással adják a szobákat. Augusztusban a tengerpart nagyon drága, a középső két hét meg csillagászati, a júliushoz képest is nagy a különbség. Ezért mennek sokan júniusban vagy júlusban a tengerhez és augusztusban a medencés apartmanházakba, ahol ugyanaz az ár van nyáron.

Itt már gondolom minimum az 5 nap kell.
Ha nem egy teljes hétre jöttök akkor a táblázat árainál lehet hogy drágább lesz, mert ezek min. 7 éj esetén érvényes árak

Onnan 3 éjszaka ez a San Gimignano lenne,
írtak a Poderéből hogy jelenleg augusztus 1-4 között van egy szabad szuperior 3 ágyas szobájuk vagy aug 9-12 között egy standard 3 ágyas

2 éjszakát szeretnénk Rómában lenni és végül a Vezúv környékén valami tengerparti
sajnos errefelé már nem vagyok kompetens, csak Toszkánában tudok nektek szállást ajánlani.

előre is köszönöm válaszodat:
Judit, nem messze a veszprémi Zsiga Henriktől: Litérről.

További mailek, kérdések:

Köszönöm az immár gyors választ. Most inkább a 2. leveledre válaszolok. Mi a 3 ágyas szuperio és a standard 3 ágyas között a különbség(főleg árban)? A 2 ágyas szoba reggelivel 85?/éj, és 3. fő 20? fizet/éj. Ez nekünk meg is felelne. Úgy tűnik az aug. 1-4 lenne a jobb időpont. Várjuk etekintetben a konkrét árakat tőled és azt, hogy hogyan tudjuk foglalni!?
a standard szoba amibe egy 3 . ágy is befér csak aug 9-12re van szabad (85+20 euro), a szuperior szobák ablaka San Gimignanora néz, ezek is 2 fősek alapból, ebből van aug 1-4re is szabad (96+20 euro).
Ha megfelel akor lehet nekik előleget utalni két adagban (50-50%) ahogy a foglalási és lemondási feltételeknél látod a szállás leírásánál, vagy hitelkártyával az on line rendszerükben direktben fizetni az első és második 50%ot is.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2013 áprilisi mail, család 4 fővel

Kedves Viktória!

Szeretném a segítségét kérni abban, hogy július 13. és 20. között keresünk szállást Toszkánában, 4 főre (párom és két gyermek, 14 és 11 évesek). A weblapon két szálláshelyet néztünk ki, amelyek közül Lajatico apartmanházat (No 54) preferálnánk az említett időpontban. Ha ez nem lehetséges akkor Alessandro apartmanháza (No 53) lenne érdekes számunkra ugyanazon a héten.
a gond az hogy amikor ti jönnétek vagyis julius 13án van a Bocelli koncert Lajaticoban, tehát a szállásokon nincsen már szabad hely egyiknél sem Lajaticoban (sem Mauriziónál, Riccardonál vagy a Lajatico n51 és No52esben, a Volterra Fattoriában sem). Mivel Alessandrónál az apartmanokat szombati turnusban lehet kivenni, meg tudom kérdezni a juni 29-juli 6 vagy a juli 20-27 hetet, ha nektek akkor is jó lenne. A Lajatico Apartmanházban nincsen ilyen kötelező turnus és lenne hely julius 16tól 4 éjre (4es vagy 10es apartman) vagy julis 17től (7es az emeleten).
Nem tudom tudtok-e másik időpontban jönni vagy keressek nektek máshol helyet?
Előre is köszönöm a segítő közreműködését.

Péter

második mail:
Sajnos nekünk ez a hetünk szabad. Szeretném kérni, hogy keressen nekünk további szállás lehetőséget. Szempotjaink: hasonló árfekvés, lehetőség szerint saját medence vagy a tenger közelsége, illetve a rustiko jellegű elhelyezés.
Nagyon köszönöm.

Kedves Péter
megjöttek a válszok, lássuk:
Pontessieve várban egy 2 hálószobás apartman (nem emeletes ággyal) még szabad a juli 13-20 hétre, ára 875 euro
Lajatico No51es apartmanház, már csak egy kisebb egyhálós apartman maradt amiben a díványon alhat 2 fő, ennek ára 4 főre 490euro egy hétre
Riccardo apartmanházában az 1es apartman szabad, földszinti de ez is csak egyhálós és díványos, ára 780 euro egy hétre
a DiTerra apartmanházból is ami közeleb van a tengerhez és nagyobb, gyerekmedence is van és itt egy hasonló apartman ára 950 euro.
vagy a tengerparti szállások linkje: https://viki.toszkanamania.hu/index.php/szallasok/tengerparti-szallasok

3-mail:

Kedves Viki!

Nagyon nagyon köszönjük a fáradozásodat. Riccardo apartmanháza nekünk kiváló lenne. Jól értem, hogy itt a 780 ?-n kívül fejenként még 15 ?-t itt kötelezően fizetni kell, úgyhogy összesen 840 ?
Jól értetted, az apartman árához hozzájön a fejenként 15euro.
ez a szállás? Illetve azt szeretném még megkérdezni, hogy az ár tartalmaz-e reggelit (bármilyen étkezést)?
Nincsen benne a reggeli, az oda lenne írva. Itt nincsen saját éttermük tehát nem tudnak főzni nektek. Ez egy apartman amiben van egy konyhapult is hűtővel, tűzhellyel meg étkezőasztallal, és itt van a nappali rész is a kihúzható dívánnyal.
Egyébként szerintem ebbe belevágunk. Milyen további intézni valónk van (hogyan foglaljunk, hova utaljuk az előleget, pontosan mennyit)?
A foglaláshoz minden tulaj előleget kér ami lehet 30-50-100%, ehhez küldök majd egy vocuhert a pontos banki adataikkal magyarul/olaszul, ha foglalni akartok. A foglalási és lemondási feltételek is oda vannak írva az árak feletti részben minden szállás leírásánál.
A környékbeli étkezési és vásárlási lehetőségekről lenne még kérdésünk, de előbb alaposan elolvassuk a honlapot, tájékozódunk, ha marad bennünk még megválaszolatlanul valami, akkor zavarnánk még ilyen dolgokkal is esetleg.
Természetesen ha Riccardohoz jöttök találtok majd magyarul kinyomtatva mindenféle infokat amiketén küldtem neki, helyi éttermek listája nyitvatartással, a falu bemutatása vagyis boltok, bank, egyéb, és én is itt lakok és jól ismerem ezt a részt tehát ha lenne kérdésetek fel tudtok hívni bármikor.
Köszönöm

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2013 aprilis 29ei mail, már foglaltak Eleonoránál

Kedves Viki,

A mai napon megtörtént 200 EUR előleg átutalása a kért bankszámlára. Számlatulajdonos neve: xxxxxx
Mellékelve küldöm az utalás visszaigazolását

Nem kell egyelőre a visszaigazolás sem, a banki utalásnál általában 3 munkanap kell mire odaér nekik a pénz, akkor majd rákérdezünk, ha valami gond lenne majd akkor kell csak a baki igazolás - de nem lesz vele smemi gond.

Ezen kívül a segítségedet szeretném kérni abban,hogy hová érdemes elmenni kirándulni és azt milyen útvonalon tegyük meg. Célunk lenne Pisa, Firenze és hajókirándulás keretében Elba szigete, valamint Cinqueterre is.
a weboldalon vannak kirándulástervek az azonos nevű menüpontban, de az utzók éményeit is átolvasgathatod. Aztán persze egy jó utikönyv sem árt, és Zsiga Henrik toszkánás könyve olvasmánynak is kitűnő és a facebookos oldalunkon is van sok ötlet, program és kép. A strandra is menjetek ám le, ne csak kiránduljatok! Egy nap Firenze esetleg Vincivel, egy másik nap Siena esetleg San Gimignanoval, Monteriggionival és egy harmadik Pisa, ez fél napos, meg a Cinque terre regy hosszó és fárasztó nap és Elba egy másik nap. Ez utóbbiakat hétközben csináljátok és nem árt ha az ember előre foglal Elbára a kompra helyet, egyébként elég drága még így is. Lehet hogy Firenzét én kihagynám, vagy idefelé / hazafelé egy fél napra állnék csak meg, mert elég nehézkes autóval és messze van onnan...

Valamint tudnál útvonaltervet javasolni a kijutásra autóval?

majd küldöm az útleírást a címmel,telefonokkal stb, ebben benne lesz az osztrák vagy szlovén útvonal is amin ide juthattok

Köszönöm szépen előre is:)

Üdv.:

Krisztina

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

2013 április 30ai mail, kutyás helyek:

Kedves Viki !

2010-ben voltunk a Lajatico Residence-ben Lajaticoban nálad. A kis házban laktunk, egy kétéves kislánnyal. Nagyon jól éreztük magunkat és azóta is emlegetjük az ott töltött szép napokat. Idén is szeretnénk Toscanaba látogatni, de valószínűleg társasággal, gyerekekkel és kutyával vagy inkább kutyákkal. A mi családunk is bővült egy új taggal, Prézli névre hallgat és négy lába van, emiatt néha hátrányos megkülönböztetésben részesül.
nekem is van egy kis kutyám tavaly óta, és most néha felhozom a Ragoncinoba aminek minden gyerek örül, de hivatalosan ide hozzánk nem lehet négylábú családtagokkal jönni - azóta szerencsére megengedik!!).
A társaság másik családjában is van egy kutyus. Érdeklődni szeretnék, hogy melyek azok a szállások a kínálatból, ahol a négylábú családtagjainkat is szívesen látják.
Illetve Firenze környékén van-e olyan szállás, ahol csak egy vagy két napra is megszállhatunk (kutyussal szintén )
a másik házban, ami a Volterra apartmanház a tulajom megengedi őket is tehát ode pl jöhettek. Firenze környékén van a Metto panzioja, ide is lehet jönni kutyával de más vidéki panzióba is -többynire oda van írva a szállások leírásánál. Nem tudom aaprtmant vagy szobát akartok-e és hogy mikor jönnétek, a julius második fele eléggé tele van de azért még vannak helyek.

Üdv.:
Edina

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2013 április 20ai mail

Kedves Viki !

2013. augusztus 03-tól szeretnénk egy hetet tölteni Toszkánában. Négy főről van szó-- 2 középkoru házaspár.
Keresünk szép, igényes szállást. A felsorolt lehetőségek közül nagyon tetszene a - "Maurizio appartmanház " vagy a - "Greve Fattoria "

A Maurizio app.-ban az összenyitható appartamanok ( 2 db. egyhálós) érdekelnének,
nincsen egyetlen szabad apartman sem juliusban és augusztusban, ahogy a szállás leírásában is láthatod

illetve szeretnénk érdeklődni, hogy augusztus 3-tól szabad-e a Greve in Chianti Fattoria-ban a 3 számú appartman ? ( itt nem teljesen világos hogy mit jelent a 3+1 fő ? Milyen ágyakat illetve elhelyezést jelent ? ) Esetleg mi a helyzet az 1. ill. 2. számu appartmannal?
Ez apartmanban amit néztetek az egyik szobában 2 külön ágy van amit nem lehet összetolni és a két szoba egymásból nyílik tehát 2 párnak egyáltalán nem ideális.

Szeretnénk még tudni, hogy a feltüntetett árak a reggelit tartalmazzák-e.
a reggeli nincsen benne az árban ahogy ez a táblázatnál látható (vagyis hogy csak heti apartmanárak), és a táblázt utáni leírásban láthatod hogy mennyibe kerül egy reggeli vagy vacsora

Az aug 3-10 hétre van még egy földszinti és az emeleti két hálós apartman a Fattoria Volterrában, aztán Monika apartmanházában ami szintén kőépület van még egy szabad apartman 2 hálóval arra a hétre, aztán megkérdeztem a Lajatico apartmanházat (régi vagy új épület), amint válaszolnak megírom mi lenne szabad náluk. Nézd meg ezeket a szálláslistában és írj hogy valamelyik tetszik-e

Segítségét előre köszönjük :
Péter , Zsuzsanna

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 2013 április 30i mail

Kedves Viki!

Kérlek küldj ajánlatot 4 személy részére Firenze-Bologna környékén. Olyan hely kéne ahol pihengetni lehet, borpincék és esetleg wellness is lenne. Nem szállodára gondoluk, hanem rusztikus villákra, házakra vagy akár egyszerűbb de korrekt hangulatos panziókra. Az időpont: Május 15-18. 19-én Bolognaban kéne egy szállás, mert másnap korán van a repülő
Sajnos nekem Bolognában vagy Firenze és Bologna között nincsen szállásom :(

Érdeklődnék, hogy a Montaione villa szabad 05.15-19. között négy fő részére?

a Monatione Villában két féle apartman van, a nagyokban 4 hálószoba van és 8-10 fősek míg az egyetlen kisebb apartmanban egy hálószoba van és egy étkező kihúzható dívánnyal, vagyis 4 fős, de ugye nincsen két hálószoba. Ez az apartman egész májusban foglalt, szabad viszont juni 15-30 között és most akciósan 20-25%os engedménnyel adják a megmaradt helyeket egész évre.
Vagy a másik házuk a Montaione apartmanház, amiben van kéthűlós apartman is, de ezek közül csak az egyik szabad az is május 18-25re, vagy egy nagyobb 3 hálós május 12-18 reggelig
Most felteszem a főoldalra az akciósakhoz a megmaradt időpontokat
Köszönöm,

Előd

* * * * * * * * * * * * * * 

2013 május 1 email, 2 családnak összesen 8 főre

Kedves Viki!

Néhány éve a Te segítségeddel voltunk Toszkánában. Az idén is tervezzük, hogy visszamegyünk ismét. Szeretném megkérdezni, hogy foglalkozol-e még ezzel?
persze hogy foglalkozom még a szállásokkal...örülök hogy írtál.

Ha igen, légy szíves küldj néhány ajánlatot. Július második felében szeretnénk menni 1 hétre igazi "agroturizmo" apartmanba. Két család, 8 fő. Lehet 1 apartman is.
A július vége eléggé tele van már mindenhol, mire gondoltál pontosabban? Medencés házra ha gyerekekkel jöttök, igaz? Ha 4en vannak mindegyik családban akkor szóba jöhetnek olyan aaprtmanok amiben egy háló van és két fő a nappaliban lévő kihúzható díványon alszik, vagy olyan nagyobb apartman ahol 2 külön hálószoba van - ez a drágább logikusan de attólis függ hova mentek. Nagy, 8 fős apartmanok sajnos alig vannak és tudtommal mindegyik foglalt már juliusban és augusztusban.
Írok pár példát, ahol van hely:
Lajatico Residence, egyhálós apartmanok julius20tól, vagy a nagy 6+2es apartman julius17től,nincsen szombati hetes turnus
Monika apartmanháza julius 13-20 között, kéthálós apartmanok, szombati turnusban
Fattoria Volterrában kérhálós apartmanok julius14től (2es, 3as) nincsen turnus

Mindent megtaláltok a weboldalon,az említett házakat a SZÁLLÁSOK mneüben kell kikeresni, így mindengyiknek látod a képeit, árait
Ha oda akartok visszamenni ahol voltatok írd meg mert nem emlékszem melyik volt és megkérdezem őket is

Köszönöm szépen!

Üdvözlettel:

Zita

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145