Kalandparkok Toscánában (2)

Itt gyüjtöttem össze pár kalandparkot ahol a vállakozókedvű kisebb és nagyobb gyerekek és felnőttek is kipróbálhatják magukat.

Mivel a nyaralás nem csak a kulturáról szól és sokan gyerekekkel jönnek érdemes lehet bevenni a programba egy ilyen kalandparkot is. Hálásak lesznek érte!

Vincigliata

Ez egy kalandpark függő- és lövőpályával Firenze mellett van Fiesole városánál, ami egyébként is megér egy kirándulást hiszen a város melletti hegyen van tehát tökéletesen rálátni Firenzére és maga a város is sok múzeumot, romot, látnivalót és éttermeket tartogat az idelátogatóknak. A pályák mellett van játszótér is hintákkal és egy 5 akadályos ingyenes kis pálya a legkisebb gyerekeknek, hogy őket se kelljen otthon hagyni.

  • Piton pálya - a legegyszerübb vagyis a legkisebbeknek ajánlott, mindenesetre feltartott kézzel a csuklónak legalább 140centire kell lennie a talptól vagyis egy átlag 6-7éves gyerek már mehet rajta de felnőttek is (max 100kg). Kb 3 méteres magasságban 13 féle "akadályon" kell átmenni.
  • Anaconda pálya - nagyobb gyerekeknek, itt már 160centire kell lennie a csuklónak feltartott kéznél (és max 100kg testsúly), nem tűnik nehéznek de figyelmet igényel. Kb 7 méteres magasságban 14 "akadályon" kell átmenni.
  • Cobra pálya -profiknak illetve jó kondiban lévő tinédzsereknek és felnőtteknek, itt is 160centis csuklómagasság kell (max 100kg), már 10méteres magasságban futo pálya 17 akadállyal.
  • Mamba pálya- csak profi felnőtteknek, min 160centis csuklómagassággal és max 100kg-os testsúllyal, 7méteres magasságban lévő 3 nehéz akadály
  • A parkban 2011ben megnyílt a lővőpálya is SOFT-AIR néven, ahol a valódihoz teljesen hasonló fegyverekkel az erdei pályákon lehet lőni, természetesen a lövedékek puha műanyag golyók. A fix lövőálásokban egymás mellett hárman lőhetnek a 10méterre lévő figurákra (mindenkinek van egy), 20 lövedékkel. Csak azok vehetnek részt akiknek a csuklómagassága eléri a 140centit feltarott kéznél, vagyis b6-7 éves kortól, de a kiskorúaknak kell egy felnőtt kísérő is. Prémium: aki a fix pályán 2 figurát telibe talál annak 10% engedmény, aki 4et talál telibe annak 20% engedmény 8 telitalálat esetén egy ingyenes sorozat. A másik lehetőség az erdei lövőpálya, ami kb 10méteres és 9 emberfigurára kell lőni miközben akadályokon kell átkelni pl farönkrakáson át vagy hálópálya alatt. Cél végigérni a pályán 5 perc alatt, célbalőni a figurákra vagyis mindegyikre kb 2 lövési lehetőség marad. Csak az vehet részt akinek a csuklómagassága 160centi feltartott kéznél, a kiskorúakat kísérnie kell egy felnőttnek legalább a bevezető-bemutató rész végéig. Prémium: aki ezen a pályán 2 figurát telibe talál annak 10% engedmény, aki 4et talál telibe annak 20% engedmény, 8 telitalálat esetén egy ingyenes menet ezen az erdei lövőpályán vagy a kalandpark valamelyik pályáján.

Cím: Fiesole és Setignano között, Vincigliata , Firenze - pontos útleírás az előző képen, tel+39 055 3984036 áprilistól októberig hétköznapokon busszal is ide lehet jutni Firenzéből: Bus navetta ATAF ami a piazza Edisonról indul és a Cave di Maiano-nál kell leszálni és innen még 20 perc gyalog Vinigliata várig. Weboldaluk: www.treeexperience.it

Nyitvatartás: májustól szept 15ig minden nap 10-19ig, nem kell előre foglalni, csoportoknak csak hétközben ajánlott (hétévégén nem), október 1től hétfőn zárva, hétköznapokon du 3-9 között, hétvégén 10-19ig.

Jegyárak: kalandpark első belépő gyerekeknek 11éves korig 10 euro, 12-18éveseknek 15 euro, 18éves felettieknek 18 euro, második kaland ugyanazon a napon 5-7-9 euro kortól függően. Lővések 10méterre egy sablonra 20 lövésre 5 euro, 10es bérlet 40 euro, taktikai lövőpálya 9 sablonra 10méterről 20lövésre 15 euro, 10es bérlet 120 euro.Kombinált jegyek is vannak 13-28euroért. A belépő tartalmazza a védőfelszerelést és egy szakember segítségét és az egész pályán ellenörző személyzet vigyázza mindenki biztonságát. Minden évebn vannak kedvezmények főleg tavasszal.

 

Il giardino sospeso

Egy kalandpark minden korosztálynak a tenger közelében, Cecina város mellett pár kilométerrel -  az erdei pályákon lehet próbálkozni. folyt köv

Nyitvatartás: az időjárástól függően március 1től május31ig és okt1től nov 30ig csak szombaton, vasárnap és ünnepnapokon , míg júni 1től szept11ig minden nap reggel 10től 1 órával napnyugta előttig.. Szept 11-30 között nyitva hétköznap is du2től. A jegyiroda 3 órával naplemente előtt bezár! további infok a weboldalukon: www.ilgiardinosospeso.it 

jegyárak: 140centi alatti gyerekeknek 10 euro, 140 centi felett mindenkinek 14 euro, kedvezméyn 15fős csoportoknak előre foglalás esetén. A jegyvétel után a felszerelés felvétele után 2 és fél óráig érvényes egy belépő. A kiskorúak csak felnőtt kiséretében vehetnek jegyet és meehtnek be. Nem fogadnak el hitelkártyát. A kísérők bemehetnek ingyen az erre kijejölt helyre.

 

Canyon park

Ez Pisához van közel, sőt inkább Luccához mert a város feletti hegyekben található, pontosan Bagni di Lucca-ban. Az egyik fő érdekessége hogy nem csak a fák között hanem konkrétan egy kanyonban építették ki a kötélpályákat. Ez azt jelenti hogy egy forrás (Lima) két oldalán emelkedő akár 100méter magas sziklafalakon lehet mászni/átkelni míg lent a víz zubog. A parkba csak legalább 10 éves gyerekek mehetnek és minimum 140 centis magasságtól! Minden csoport max 20 fős lehet és a park egyik vezetőjével mehetnek csak. A kirándulás kb másfél óráig tart. Ugyanitt lehet menni raftingolni, akár soft változatban gyerekekkel is, sőt vannak a forrás medrében vezetett túrák is. 

Cím: Località Scesta, Bagni di Lucca 50022 (LU), telefon +39 327 6153 483 , ajánlott a foglalás előre. További info a weboldalukon: www.canyonpark.it  

Nyitvatartás: a park csak márciustól 1től október 31ig tart nyitva. Főszezonban minden nap reggel 10től vagyis július 1 és szept 15 között , egyébként csak hétvégén és ünnepeken (de minimum 5 fő esetén kinyitnak hétközben is). Normál eső esetén műküdnek de vihar és erős szél esetén szünetel a park. 

Jegyárak:  a canyon parkot csak tagsági igazolvánnyal lehet látogatni aminek 4 euro az ára mindenkinek (gyerek, felnőtt), és egy teljes évig érvényes. Felnőttek 18 euro, gyerekek 10-14 év között (min. 140 centis) 14 euro, családok esetén (minimum 3 fő) a felnőttek 15 eurot, a gyerekek 12 eurot fizetnek csak. 

Could not load widget with the id 609.

 

 folyt köv

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145