Bemutatkozás

Toszkánában élek már majdnem 18 éve de a Cinque Terre egyre inkább része lett életemnek és most is gyakran járok ide kirándulni télen-nyáron, barátokkal, utazókkal, kutyával vagy családommal.

Elmondhatom hogy Toszkána immár a második otthonom ahova 2000es évfordulón érkeztem olasz tudás nélkül de nagyon lelkesen és szerelmesen. Előtt 3 évig a nagy görög szigeten, Krétán éltem de sokszor voltam Olaszországban szervezett vagy magánúton előtte is. AEgy olasz ismerős páron keresztül ismertem meg a késöbbi férjemet aki azóta már csak ex. Na de elejére visszatérve több hónapig jártam nyelvtanfolyamra majd egy firenzei luxuhotelben dolgoztam évekig. Mikor vidékre költöztünk de aztán megszületett a kisfiam és ott kellett hagynom ezt a munkát. A terhesség alatt kezdtem el a blog jellegű weboldalamat gportálos formában (2004ben) ami aztán pár év alatt kinőtte magát és megszületett a Toszkana Mania. Közben dolgoztam egy évet a Teatro del Silenzio projectben vagyis Andrea Bocelli koncertjén ahova azóta is minden évben elmegyek. Utána egy római család két itteni apartmanházát igazgattam 7 éven át, fogadtam a vendégeket, intéztem a foglalásokat, rendben tartottam a medencéket. Most már 10 éve hogy elváltam de itt maradtam ed sokat jártam mindig is haza. Mivel a blog lassan kinőtte a határait és nem tudtam teljes értékűen csinálni a két dolgot léptem egy nagyot és most csak a toszkánába látogató magyarokkal foglalkozom, ez a munkám. 

Elsőként a faluban szervezett buszos út során jutottam el a Cinque Terrére és szerelem volt első látásra. Mindenkit elcipeltem ide: a kisfiamat, a szüleimet, a barátaimat, az ismerőseimet a szomszédomat és az apartmanház vendégit is. Voltam itt télen és tavasszal, meg persze nyáron, volt hogy csak egy ebédre maradtunk, mások meg 4-6 napot is eltöltöttem. Az utóbbi években viszont heti rendszerességgel kísérem el az érdeklődőket egy gyors, egynapos ízelítőre. Nem idegenveztésről van szó, nem buszos kiréndulásról hiszen mindenki saját kocsival utazik de mégis követve egy pontos programot hogy minél többet hozzunk ki ebből a napból.

Sok cikket hoztam át ide ami általában az olasz élettel foglalkozik, a szokásokról, ételekről stb. és megpróbáltam azokról a dolgokról írni amit a legtöbben kérdeztek és azokról, ami nekem az eleinte furcsának tűnt. Ilyen volt például az hogy itt nem tesznek ketchupot a pizzára vagy tésztára vagy hogy az olaszok nem veszik le a cipőjüket mikor belépnek a lakásba és hogy itt a kék csíkkal felfestett parkolóhelyeken fizetni kell a parkolásért. Ezek most az Érdekességek címszó alá kerültek be és folyamatosan bővülnek az aktuális dolgokkal, mint engedélyek a munkavállaláshoz Olaszországban, aztán a gyes és végül a válás 'szépségei'. Régen irogattam a gondolataimat és az aktuális történéssekkel kapcsolatban, a régieket ugyanitt a Viki blogja menüpontban találjátok  - viszont mióta beindult a facebook azóta inkább oda irogatok mert sokkal többekhez eljut és képet is tudok rögtön mellé tenni. Ja és elkezdtem kis videokat gyártani amiket a youtubos csatornánk találtok!

Aki még szeretne rólam olvasni az olvassa el az interjukat is, amiket a szintén a Viki blogja menüben találtok meg. 

Hozzászólások   

0 #14 Viki 2017-03-01 12:27
2017 márc
Kedves Viki!

Már hónapok teltek el a novemberi toszkán kirándulásunk óta, de még mindig nagyon elevenen él bennünk az élmény. És ezt Neked is köszönhetjük.
Szóval csak azért írok, mert szeretném újra és újra megköszönni azt a sok-sok segítséget, amit kaptunk Tőled és a blogodban lévő infókból!
Nem is volt alkalmunk személyesen rendesen megköszönni Neked, ezért most újra írok. Nagyon köszönünk Neked mindent! Azóta is minden ismerősömnek ajánlom, ha Toszkánába megy, feltétlenül olvassa az oldaladat. Ha Hazajössz és bármiben segíthetünk, kérlek, szólj! Remélem sokszor fogunk még találkozni, mert az azt jelentené, hogy sokszor mennénk még arra a csodálatos vidékre.
Köszönjük még egyszer,

üdv, H. Kriszta
(Lajaticoban laktunk Cristina apartmanjában november elején)
0 #13 Viki 2016-12-30 22:39
Szia Viki !

Most, hogy az évet letudtam ( munkailag) jöhet néhány gondolat az általad szervezett Toszkán kirucinkról .Tömören csak annyit; hogy szuper volt, ügyes vagy !! ?
Én igazándiból nem az olaszokról szeretnék írni, hanem arról, hogy nekem mit is segített a ,,lapod, illetve Te ! Elöljáróban szeretnélek arra emlékeztetni, hogy 4 motoros párocskának kerestem szállást Toszkánában. Mivel a fő műsor" nem Toszkána volt, így csak 4 éjre terveztük az ottlétünket .A neten keresgéltem , s szerencsére hamar megtalált a ToszkánaMánia"t. Úgy vélem elég alaposan áttanulmányoztam, s döntöttem. Majd minden cimbimnek elküdtem, hogy Ők is nézzék meg. Így a kezedbe helyeztük az ottlétünket!

Nos kezdjük az elején!

Számomra minden kirándulás ott kezdődik, hogy jön egy álom, vágy, isteni szikra, vagy akármi , majd jön az információ gyűjtés. Ezért a honlapodat hasznosnak,gyorsnak, biztonságosnak, kreatívnak tartom és a tervezésben igen nagy segítséget kaptam !!

- mert olyan jó, sokféle infókat tartalmaz. Szükségtelen máshol keresgélni, kutakodni!
- mert gazdag , sokszínű programokat kínál fel.
- mert biztonságot ad ,hogy egy ott élő emberke, aki ismeri mind a kintieket, mind a magyarokat, tud segíteni !
- mert nem erőszakolja rám magát , meg a programokat sem! Így megmarad a döntési szabadságom. De úgy is mondhatnám, hogy a felfedezés élménye, öröme megmarad!
- mert kényelmes, hisz minden adott !!
Én úgy éreztem, hogy megtaláltam azt, amire nekem szükségem volt. Annyira hittem és bíztam abban, hogy ami írva van az úgy is van! Így Rád bíztam magunkat !

Akkor nézzük a megvalósítást !

- a szállásunk (Montaione villa) nem teljesen olyan mint a képeken, hanem sokkal, de sokkal jobb !! / Annyira elégedettek voltunk, hogy simán, jó ízűen megvettük a tulaj borát, mivel " nem tudott " visszaadni?...
- egyébként mások is mondták, hogy nagyszerű szállást szereztél nekik !
- nem lettünk lenyúlva, sem átverve !!!
Végezetül !

Úgy vélem, hogy akkor beszélhetünk egy sikeres kirándulásról,ha hozza az elképzeléseinket, illetve túlszárnyalja azt !
Ez ilyen volt: hozta és túlszárnyalta!

Visszamennék-e ?
- igen, hisz Toszkána még adós a színeivel!
- igen, hisz még akad ott nézni való !
- igen, hisz a Toszkánamániával könnyen megoldható !
- ja, s van még néhány bőr holmi, amit még el kellene hoznunk! - meg remélhetőleg van néhány jobb etető is .

- Ennyi -

Kívánunk Neked Örömteli , Szeretetben Gazdag Karácsonyt, meg a többi szokásost.... !

Péter és Gabi
0 #12 Viki 2016-09-25 21:22
2016os
Kedves Viki!
Még egyszer nagyon szépen köszönjük a kedvességedet, a segítségedet és a sok-sok infót amit kaptunk! :-)
Szenzációsan éreztük magunkat, mi is Toszkána rabjaivá váltunk. :-)
Sajnos az idönk letelt, holnap indulunk haza, de nagyon reméljük, hogy hamarosan visszatérünk! :-)))
Minden szépet és jót kívánunk Neked és szerintünk sose költözz haza! ;-)

Üdvözlettel,
S. Gabi és
S. László
0 #11 Viki 2016-07-09 09:00
2016os mail
Kedves Viki!

A férjem és az egész család nevében szeretném megköszönni a segítséged!
Felejthetetlen hetet töltöttünk Toscana-ban (Lajatico, No. 52) június végén. Külön köszönjük, hogy a saját családi programodat megszakítva odakísértél minket az apartmanhoz este.
A szálláshely nagyon szép és kényelmes volt, a vendéglátóink igazán kedvesek, az ételek/italok finomak, a vidék pedig gyönyörű!
Láttuk Lajatico-t, voltunk Firenzében, a tengerparton (Rosignano Solvay) és Volterra-ban is, de sajnos San Gimignano-ra és Cecina-ra már nem jutott idő. Jó lett volna még egy hétig maradni… de remélem, hogy lesz még alkalmunk visszatérni

Sok boldogságot kívánok az életedben és sok sikert a munkádban!
Üdvözlettel,
Orsi
0 #10 Rekavicky 2015-10-21 19:46
2014 szept mail részlete
.....Én csak az elmaradt közös vacsorát sajnálom.Majd a következő alkalommal hátha sikerül.
Még egyszer köszönöm a jó tanácsokat,nagy hasznát vettük a honlapodnak,mindenkinek ajánlom a"Vikit"
Köszönettel Laci
ui.Ha erre jársz és van időd,szívesen találkoznánk veled.Meghívunk egy jó vacsorára a kedvenc érdi "pub"-ba.A barátunk étterme,nagyon sok finomsággal van ellátva
0 #9 Rekavicky 2015-10-21 19:29
2014 szept mail
Kedves Viki!
Hálásan köszönjük a segítséged egy csodálatos út megszervezésében! Remekül sikerült minden, és Nélküled nem jöhetett volna létre...
"Mániások" lettünk, köszönjük
S János
+1 #8 Rekavicky 2015-10-21 12:03
2014 májusi mail

...ezt az üzeneted már itthon olvastam. sajnos péntek reggel már olyan iszonyatosan fájt a fogam, ahogyan még soha. ... eléggé kába voltam már a sok gyógyszertől meg nem alvástól,így villámgyorsan összepakoltunk, irány haza, amíg bírom a visszautat…
Minden esetre a piacon még megálltunk egy gyors körre, így nem jöttem haza új táska nélkül…
Ja és éjfélre már a gyerekek is a saját ágyukban aludhattak, nagyon jó volt a hazaút, nem volt gond a forgalommal sehol, csak a felhőszakadással néhol Olaszországban.

Szeretném Neked megköszönni a sok segítséget, amit ehhez az egy hetes programhoz kaptunk Tőled. A honlapodon olyan infókra bukkantunk, amelyek tényleg nincsenek benne az útikönyvekben, de nagyon megkönnyítették a dolgunkat. A szállás szuper volt, pont amit vártunk, a környezet lélegzetelállító, és most már azt is tudjuk, hogy legközelebb ha ilyenkor mennénk, 2 gumicsizmát is pakolni kell a gyerekeknek a totális boldogság érdekében. Mivel most körbeszaladtunk az összes kötelező látnivalókon, így legközelebb megengedhetjük már azt a luxust magunknak, hogy csak a teraszon borozgassunk és a tájat csodáljuk, míg a gyerekek fociznak a fűben. Remélem minél hamarabb lesz legközelebb, én a barna színpompájával is szeretném megcsodálni már a tájat. és hát reggel óta egy, az internetre feltöltött, Lajaticoban felvett Bocelli-koncertet nézek, csodálatosJ

Szóval köszönjük Neked a sok segítséget, készségességedet, és hogy folyamatosan, azonnal válaszoltál apró-cseprő, menetközben felmerülő kérdéseinkre az út szervezése során, és ott a helyszínen is.

Remélem legközelebb, nagyobb gyerekekkel már több közös programon találkozhatunk Veled!
szép nyarat!

üdv.,

Ny. Vera
0 #7 Rekavicky 2015-10-15 21:36
2015 oktoberi mail
Szia Viki!

Szerencsésen hazaérkeztünk vasárnap este. Szlovéniától hazáig szakadt az eső.
Még egyszer nagyon szépen köszönjük a segítségedet!
Fantasztikusak voltak a szállások egytől-egyig. 4 teljesen különböző szállásunk volt, de mindegyik szenzációs volt a maga különlegességében.

Nagyon szépen köszönjük a programokat is. Számomra nagyon nagy élmény volt Verával a főzés (meg természetesen, hogy személyesen is találkoztunk).....

Laura végül elnavigált az olívaolaj készítőkhöz. Valamint elkísért a sajtkészítő családhoz is. Az öreg hölgy zseniális volt. A borkostolón kapott sajtból szerettünk volna venni, de a fia már Pisában volt a piacon. Miután mi pont aznap mentünk arra, így a piacon tudtuk megvenni a sajtokat. Az élet a legjobb forgatókönyvíró.

Marianna és Matteoék is fantasztikusak voltak. Ha visszatérünk, jelentkezni fogunk és ugyanezeken a helyeken szeretnénk megszállni. Meg természetesen újakban az újabb feltérképezendő területeken. ;-)

A következő jelentkezésünkig (mert ilyen biztosan lesz előbb vagy utóbb) minden jót kívánunk! Folytasd ezt a fantasztikus munkát.

Köszönettel és üdvözlettel:
Dóri és Bálint
0 #6 Rekavicky 2015-08-07 22:47
Szia Viki!

Szeretnénk köszönetet mondani kedvességedért, segítségedért, hogy létrejöhetett a mi kis csavargásunk Toscanában! A második nagy kört tettük meg most segítségeddel! 16 városban jártunk éjt nappallá téve, 4000 km-t tettünk meg összesen és remekül éreztük magunkat! Köszönjük a nagyszerű szállást, a remek konyhát, ahol sütöttünk-főztünk is finomságokat,....csak az a kibírhatatlan forróság ne lett volna! Vera asszony kedves volt velünk ahányszor csak találkoztunk vele, neki is köszönjük a kényeztetést!
Reméljük a harmadik kör is hamarosan megszerveződik, és akkor ismételten szeretnénk majd kedves segítséged igénybe venni!

Még egyszer köszönjük segítséged!

Puszilunk: Pali, Dóra, Sanyi, Kriszti
+1 #5 Rekavicky 2015-07-24 21:36
2010 szept 8 email

Szia Viki!

Már bőven megérkeztünk a nyaralásból és szeretném megköszönni a segítségedet.
Minden rendben volt, és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Remélem jövőre is megengedhetjük magunknak a toscana-i nyaralást és persze csakis rajtad keresztül foglalunk szállást!

Ciao

Szilvi

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145