Riccardo apartmanháza**** No57

Kisebb ház medencével és 5 apartmannal, Lajatico mellett a hegyoldalban megbújó kis falu határában található. A berendezés igazán becses antik bútorokból áll, intarziás asztalokkal, nagy ágyakkal, rusztikus konyhával. Mellesleg a tulajdonos minőségi bortermelő. Főszezonban csak szombati hetes turnussal!

heti apartmanárak 2-6 főre 400-990 euro plusz fejenként 15 euro

No57 Az apartmanház egy pici toszkán falu mellett található, ez Orciatico (képek) ahol kőházak és szűk utcácskák vannak, két kis bolt, egy kis étterem, templom, kávézó, bank található. Ez Lajaticotól 5km csak (képek), amiről a Siena, Volterra részben olvashattok a Toszkánát bemutato részen vagy klikk ide.

Az apartmanház a kis falu előtt pár kilométerrel az út mellett van ha Lajatico felöl érkezünk, egy szép ciprus-soros beállón át lehet behajtani. A régi sárga villa már legalább 15 éve működik apartmanházként, nagyon szépen rendbentartott, igényes berendezése és fantasztikus panoráma miatt nagyon sok a visszajáró vendég. A tulajdonos család a helyi olajfa és szölőültetvények nagy részét is magáénak mondhatja és minőségi bort termelnek, főleg fehér, Vernaccia típusút, ami már többször is díjas lett a Vinitaly nevű rangos borversenyen. 

Could not load widget with the id 226.

A házban 5 apartman van ebből 3 kisebb a földszinten (1es, 2es, 3as) és 2 nagyobb fent az emeleten. Az egyhálós apatrmanok (1es-2es-3as)  mind fölszintiek, saját bejárattal, kinti asztallal a bejárat előtt. Nagyságuk kb 50-60m2 és mindegyikben van egy nappaliban kihúzható dívánnyal ( 2 főre) , egy konyhapult is asztallal, egy hálószoba franciággyal 2 főre és egy fürdőszoba zuhannyal. Az 1es apartman egy kicsit más mert két bejárata is van az egyik a nappali-étkező részből vezet ki a másik a hálószobából, és ebben a lakásban van mosogatógép is.

Az emeleten vannak a kéthálós aaprtmanok ( 4es-5ös) ezekből nagyon szép a kilátás is és mindegyiknek saját külső lépcsője van a bejárathoz. Most a legnagyobb az új 4es apartman fent ami 90m2es, 4+4fős vagyis a nappaliban van a konyhapult is hűtővel, kávéfőzővel, egy nagy 8fős asztallal, van egy nappali rész tv-vel és kihúzható dívánnyal (140centi széles). Aztán van 2 hálószoba és 2 fürdőszoba , mindegyikben zuhanykabin van. Érdekessége hogy a nappaliban a tetőgerendák alatt van egy nyitott galléria is ahol még egy franciágy található. Ebben az apartmanban van mosogatógép és légkondicionálás is amit lehet kérni nagy meleg idején de külön kell érte fizetni (lásd árak lejjebb) Az új 5ös most 75m2es és hasonló az előzőhoz vagyis a nappaliban van a konyhapult és étkező rész, kihúzható dívány, itt is van 2 hálószoba és 2 fürdőszoba de nincsen galléria ezért csak 4+2fős és nincsen mosogatógép sem légkondi lehetőség. Tehát légkondi csak a 4esben és mosogatógép is csak a már említett 1esben és 4esben van viszont Tv már mindegyikben. Az igazi hangulatot az eredeti antik bútorok mint intarziás asztalok és vitrinek biztosítják, helyi toszkán fa- vagy vaságyak és szekrények, a konyhában van hűtőszekrény és edények főzéshez és tálaláshoz....

Could not load widget with the id 641.

Minden apartmannak saját bejárata van kívülről, egy kis plusz hogy mindegyikben van egy kis könyvtár is vagyis többféle nyelven különböző könyvek. A medence 15mx7m-es, fantasztikus panorámában gyönyörködhetnek innen a vendégek, a gondozott parkban árnyas és napos helyek is vannak. A lenti apartmanok bejáratai előtt illetve a medence felé néző teraszon vannak a kinti asztalok minden családnak és a medence mellett a napágyak, elegáns és masszív vasvázas változatok a műanyagok mellett. Egy jacuzzi is bekerült a medence melletti terasz emelkedős kertjébe így akkor is lehet fürödni amikor a nagy medence vize még vagy már nem elég meleg.
Akit érdekel egy borkolstoló is, annak a sármos olasz tulaj megmutatjja a pincéjét (ingyen). A kertben van BBQ és egy kis gazzebo is egy külön teraszon a medence alatti részben.

egyéb: Riccardo beszél angolul is, ő várja a vendégeket de már nem helyben lakik hanem 25kmre. Idősebb szülei a faluban laknak így mindig elérhetőek akkor is ha Riccardo nincsen itt. Az apukája vezeti a helyi erdei kirándulásokat, tehát aki szeret erdőt járni annak megmutatja a környéket, fel lehet sétálni egyészen a Roccá-ig, ami egy régi várrom a hegy tetején, ahonnan a tengert is látni szép időben. Saját autó nélkül nem lehet megközelíteni ezt a helyet sem. A medence május 1től október 8ig van nyitva de az időjárástól is függ hogy használható-e. Az apartmanokat du 4-7 között lehet elfoglalni és elutazáskor reggel 10ig elhagyni.

Hivatalos heti árak 2017ben maradtak :

A törzsvendégeknek itt is jár az 5% kedvezmény min.400 euros foglalás esetén - a részletekről emailben.

euroban/hét márc 31ig ápr1-máj19 máj20- juni23 juni24- aug25
    szept 22től szept 9-22 aug26-szept8  
egyhálós apt No2, No3 2+2 400 470 590 735
egyhálós apt No1 2+2 430 500 650 780
kéthálós apt No4* 4+4 520 620 720 990
kéthálós apt No5 4+2 520 620 720 990

*légjkondicionáló

Az apartmanokat kötelező szombati turnusban lehet kivenni. Az árak egy hétre egy apartmanra vonatkoznak, akor is ha nem használja ki valaki az összes férőhelyet. Tartalmazzák a közműveket, medence ls parkoló használatot, wifi internetet és a hétvégi nagytakaritást, de a szemetet el kell vinni és a konyharészt is tisztán kell hagyni.  Az ágyneműt, huzatot, törölközőket pluszban kell fizetni ami fejenként 15euro (kötelező). Fűtés kérhető, apartmantól függ az ára (napi 15-18 euro között). A közös helységben lévő mosógépet 2,5 euroért lehet használni, mosószert vinni kell. Az 4es apartmanban van légkondicionáló is, ára 1 euro/óra ha valaki használja. Babaágyat biztosítanak ingyen de huzat nélkül (előre kell jelezni). Ahova befér ott egy pótágyat is leeht kérni aminek ára heti 70 euro. Kiskutyákat lehet hozni, heti 35 euros feláron (csak ha jól neveltek). Van idegenforgalmi adó pl április 1- okt 31 közötti minden 12 éve feletti turista 1 eurot fizet naponta max 5 éjre (helyben  tulajnak kell odaadni)

Foglalás/lemondás: Az apartmanokat 30% előleg befizetésével lehet lefoglalni melyet bankon kereszetül lehet elküldeni nekik. A hátralevő 70%ot érkezéskor kell helyben az apartmantulajdonosnak kifizetni. Aki lemondja a foglalását érkezés előtt kevessebb mint 30 nappal az elveszíti az előleget. Akinek tetszik ez a ház az új Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írhat magyarul Vikinek, csak írjátok bele a szállás nevét vagy/és számát. A foglalásnak nincsen plusz költsége.

Lajatico 4km, Volterra 20km, San Gimignano 30km, Pisa 50km, Siena 70km, Firenze 80km, tengerpart  Cecinánál 45km

contentmap_plugin

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145